18 de juliol 2023

Norma Editorial (30): les obres de Jordi Carrión i Sagar Forniés


Norma Editorial és una empresa catalana fundada per Rafael Martínez l'any 1977.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català de les obres escrites pel català Jordi Carrión i dibuixades per l'aragonès Sagar Forniés sobre el Museu Nacional d'Art de Catalunya. Avui en dia, Norma n'ha publicat dues. La primera és Gòtic, amb traducció de Yannick Garcia i publicada l'abril de 2018. La segona és El Museu, publicada l'abril de 2023.



Gòtic
Jordi Carrión i Sagar Fornies
Traducció de Yannick Garcia
Cartoné
17 x 24 cm
48 pàgines
Color
16 €
Abril de 2018






INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

EL NOU ASSAIG GRÀFIC DELS AUTORS DE BARCELONA. LOS VAGABUNDOS DE LA CHATARRA

El retaule gòtic és el primer artefacte narratiu en vinyetes de la història artística d´Occident. El rebesavi del còmic. A partir d´aquesta idea i de la col·lecció d´art gòtic del Museu Nacional d´Art de Catalunya, Jorge Carrión i Sagar han creat un assaig gràfic sobre com el dibuix i la pintura medievals mostren la transició entre el teocentrisme i l´humanisme. Un llibre extremadament original que recorre a diversos llenguatges per expandir allò que entenem per museu i assaig en el segle XXI.

Jorge Carrión és escriptor, crític cultural de The New York Times en Español i doctor en humanitats per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. És autor de diversos assaigs narratius, com Librerías i Barcelona. Libro de los pasajes. Sagar és un dels autors gràfics més prolífics i reconeguts del panorama nacional, amb treballs en el món de la il·lustració, el còmic, el cine o l´escenografia. El 2015, ambdós autors publiquen la investigació periodística Barcelona. Los vagabundos de la chatarra, que ha estat rebut com un dels còmics espanyols més innovadors dels darrers temps.​

Producció pròpia!



El Museu
Jordi Carrión i Sagar Fornies
Cartoné
19 x 26 cm
204 pàgines
Color
30 €
Abril de 2023








INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Novel.la gràfica sense ficció i inclassificable, catàleg en vinyetes del Museu Nacional d’Art de Catalunya, assaig visual i narratiu, crònica de les institucions culturals del segle XXI, El Museu s’inspira en els frescos romànics, els retaules gòtics o la pintura moderna per recordar-nos que el còmic és un llenguatge tan antic com poderós. Mentre recorre un museu concret, viatja per la història de l’art i les idees, des de les coves prehistòriques fins a les pantalles contemporànies. Ho fa a través de personatges cèlebres, com Francisco de Goya, Jacint Verdaguer, Lluïsa Vidal, Pablo Picasso o Carmen Amaya, però també d’un vigilant de seguretat, d’una empleada que va perdre la vista o d’un professor de secundària i els seus alumnes. Perquè els museus són els espais on els mestres conviuen amb els ciutadans. I on tots aprenem.

Vuit anys després de Barcelona. Los vagabundos de la chatarra, una recerca periodística que era al mateix temps una reflexió sobre les ciutats de la nostra època, Sagar i Jordi Carrión tornen a signar un projecte complex i mutant, particular i universal. El retrat en paral.lel d’un únic museu i de tots els museus del món. Un llibre profundament inspirador i d’una gran originalitat, cridat a ser una obra de referència.

Enllaços:

Presentació de l'editorial, al seu web (en castellà)
- Ressenya de Gòtic, de Llop Segarrenc a ComiCat
- Ressenya d'El Museu, de Llop Segarrenc a ComiCat
Fitxa de Gòtic, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa d'El Museu, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Jordi Carrión, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Sagar Fornies, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Norma Editorial, a Tebeosfera (en castellà)


Fonts d'informació: els webs de Norma Editorial Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada