14 de gener 2021

Editorial Base (10): El planeta de les ciències, d'Antonio Fischetti i Guillaume Bouzard


[Darrera revisió: 10 d'abril de 2023]

L'Editorial Base és una empresa catalana fundada l'any 1972. Publica còmics des del 2011.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català del còmic El planeta de les ciències. Enciclopèdia universal dels científics, escrit per Antonio Fischetti i dibuixat per Guillaume Bouzard, i publicat el novembre de 2020.



El planeta de les ciències. Enciclopèdia universal dels científics
Antonio Fischetti i Guillaume Bouzard
22 x 29 cm
Cartoné
84 pàgines
Color
19,95 €
Novembre de 2020






INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Coneix els científics que han revolucionat el món! Per fi entendràs les grans troballes de la ciència a través de la vida apassionant dels científics que les varen descobrir. Alguns de molt famosos, com Darwin, Einstein i Pasteur, altres menys coneguts com Van Leeuwenhoek, el comerciant de teles que observà els microbis, o Alfred Wegener, el meteoròleg que va descobrir la deriva dels continents... Amb un estil planer i desenfadat, aquesta obra recull trenta-set retrats de científics excepcionals i combina les grans descobertes amb històries personals que et sorprendran. La ciència és una aventura humana i social i, des de l’Antiguitat fins als nostres dies, aquests genis, en la llum o en la foscor, en són el testimoni viu i apassionant.

Autors:

Antonio Fischetti és doctor en ciències físiques. Va ensenyar al Conservatori Nacional d’Arts i Oficis, al Conservatori Nacional de Música i Dansa de París, a l’Escola Louis-Lumière i a La Fémis (Escola de cinema) abans de recórrer al periodisme científic. Cada setmana escriu la columna científica de Charlie Hebdo. També és autor de documentals audiovisuals (Ciutat de la ciència i de la indústria, CNRS Images) i d’una dotzena d’obres populars, incloses "Charlie au labo" (Belin, 2017), "Chats et chiens sous la loupe des scientifiques" (Actes Sud junior, 2015) i "Questions idiotes et pertinentes sur le genre humain" (Albin Michel, 2012). El 2019 signarà "La Planète des sciences" (Dargaud), amb Bouzard.

Guillaume Bouzard va néixer a París el 1968 i decideix fer còmics perquè li agraden "Les Tuniques Bleues". Va crear el seu fanzine "Caca bémol" el 1986 (10 números) i va col·laborar en nombroses publicacions independents, convertint-se ràpidament en el príncep del còmic underground, ja que el seu talent era immens. Decideix estudiar Belles Arts perquè en un moment determinat has d’aprendre a dibuixar per fer aquesta feina. Amable, jovial, mai l’últim en bromejar, Bouzard és capaç d’empassar tres plats de cuscús real sense perdre el seu llegendari bon humor. Diguem-ho: li encanta aquest plat i potser no hi té res a veure, però de sobte a tothom li interessa: "Le Psikopat", "Fluide Glacial" i "Spirou" entre d'altres. Va col·laborar amb la revista 'So Foot' durant 10 anys i va treballar entre d'altres per a "Liberation", "20 Minutes", "L'Express" o "Le Monde" sense escorcollar la gent perquè és un bon noi. folrat amb un tipus elegant. Fa molts àlbums amb editorials tan diverses com Les Requins Marteaux, Six Pieds Sous Terre, Fluide Glacial o Dargaud perquè és un treballador de la feina quan s’hi dedica. Sense pensar-s’ho bé, va crear el seu blog "JeveuxtravaillerpourleCanardEnchaîné" el vespre de les eleccions presidencials del 2012 i, de sobte, el seu somni es va fer realitat... El 2017 va fer el seu àlbum "Lucky Luke" (Lucky Comics) a esperant a reprendre el que passarà tard o d’hora a Rahan, està obligat... Cansat de llegir el mateix text de Wikipedia per als serveis de premsa, decideix reescriure ell mateix la seva biografia i queda molt satisfet quan la rellegeix amb pocs cops a l’estómac. Si algú sap com substituir el text antic pel nou, no ho dubti ni un segon. El 2019 signarà "La Planète des sciences" (Dargaud), amb Antonio Fischetti.


Enllaços:

Història de l'Editorial Base, al web de l'editorial
- Fitxa d'El planeta de les ciències, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Guillaume Bouzard, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de l'Editorial Base, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de l'Editorial Base i Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada