dilluns, 18 de gener de 2021

Astiberri (7): Avni, de Romain Pujol i Vincent Caut


Astiberri és una editorial basca especialitzada en còmic, creada l'any 2001. Ha publicat alguns còmics en català.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català de la col·lecció de còmic infantil Avni, escrita per Romain Pujol i dibuixada per Vincent Caut, ambdós francesos. Avui en dia, hi ha un número publicat: el núm. 1, titulat Animal veritablement no identificat (octubre de 2020).


AVNI

Avni
Romain Pujol i Vincent Caut
Rústica amb solapes
17 x 21,5 cm
64 pàgines
Color
10 €
Col·lecció Txikiberri

INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Comença el curs! L’escola de primària d’Animalia acull els seus alumnes en el primer dia de classe i l’Avni busca el seu lloc entre els nous companys. Sembla un inici de curs clàssic, però l’Avni intriga els altres alumnes des del primer minut. No s’assembla a cap dels seus nous petits companys. No és com ells: no és un os, ni un ocell ni una tortuga. I què podem dir dels seus poders extraordinaris, que el converteixen en l’atracció del pati del col·legi, prenent el protagonisme a Lleó el camaleó? L’Avni és un “animal veritablement no identificat” i deixa a tothom desconcertat, commogut i seduït per la seva fantasia i singularitat. I si, al final, no fos més que un gran amic? Un nou petit heroi, simpàtic i amable.

Estructurats en aventures de dues pàgines, els guions aborden de manera senzilla temes tan rellevants com la diferència, el bullying o l’amistat. L’humor, per descomptat, és un element omnipresent i essencial en aquestes històries, que Vincent Caut il·lustra amb gran tendresa gràfica. Com a cirereta del pastís, el lector descobrirà al final de l’àlbum una pàgina doble en què podrà jugar amb l’Avni i els seus amics. La sèrie, publicada a França pels editors de l’exitós Ariol, ja ha venut més de 40.0000 exemplars.


Enllaços:

Presentació de l'editorial, al seu web (en castellà)
- Tast d'Avni núm. 1, al web de l'editorial
Fitxa de Romain Pujol, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Vincent Caut, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de la línia Txikiberri, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa d'Astiberri, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs d'Astiberri i Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada