22 de gener 2021

Editorial Joventut (6): Baika a la fi del món, de Marcin Podolec


L'Editorial Joventut va ser fundada per José Zendrera l'any 1923 a Barcelona. És coneguda principalment pels seus àlbums il·lustrats i per les seves edicions de Les aventures de Tintín.

El març de 2018 va engegar la col·lecció Joventut Còmic. Segons l'antiga versió del web de l'editorial: "Estrenem aquesta nova col·lecció amb obres de contrastat èxit en el panorama internacional del còmic infantil, i reconegudes amb alguns dels guardons més prestigiosos d'aquest sector.".

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català de la col·lecció de còmic infantil Baika, escrita i dibuixada per l'autor polonès Marcin Podolec. El novembre de 2020, Joventut va publicar un volum, titulat Baika a la fi del món, que inclou les dues primeres històries originals.



Baika a la fi del món
Marcin Podolec
A partir de 9 anys
Rústica
18 x 24 cm
120 pàgines
Color
19,50 €
Col·lecció Joventut Còmic
Novembre de 2020







INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

La Baika i la Victòria recorren paratges desolats, ciutats en ruïnes, cràters fumejants… fugint de tot tipus de perills en un món inhòspit. Des de la gran explosió en què la Victòria es va veure separada dels seus pares, ella i la Baika els busquen guiades només per una misteriosa llum en el cel, encara que no estan del tot segures que sigui una bona pista…

Hom podria pensar que un còmic sobre la destrucció del món i el viatge solitari d’una nena no és el llibre més indicat per al públic infantil perquè els nens podrien tenir por davant d’aquesta història. Però el seu autor, Marcin Podolec, era molt conscient que estava creant un còmic per a nens, per la qual cosa no va introduir ni vilans ni escenes violentes que poguessin posar al límit la sensibilitat dels més petits. Baika a la fi del món és, contràriament al que pugui semblar, un còmic molt adequat per a nens, perquè la seva força impulsora no és la por a un cataclisme, sinó l’amistat i l’anhel per la família.

Aquest llibre recull les dues primeres aventures de la Baika i la Victòria en aquest entorn postapocalíptic. La màgia que hi ha entre elles serà la clau per a superar totes les adversitats amb molta tendresa i humor.


Enllaços:

Fitxa de la col·lecció Joventut Còmic, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de l'Editorial Joventut, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de l'Editorial Joventut i Tebeosfera i el bloc ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada