02 de setembre 2019

Andana Editorial (1): Dues monedes, de Núria Tamarit


[Darrera revisió: 6 de gener de 2021]

Andana Editorial és una empresa valenciana, d'Algemesí, fundada l'any 2009 i especialitzada en literatura infantil i juvenil.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català del còmic Dues monedes, escrit i dibuixat per l'autora valenciana Núria Tamarit, publicat el març de 2018. L'obra va guanyar el Premi València de Novel·la Gràfica de 2018, organitzat per la Institució Alfons el Magnànim.


DUES MONEDES

Dues monedes
Núria Tamarit
Cartoné
21 x 28 cm
Color
124 pàgines
18,90 €
Col·lecció Novel·la Gràfica núm. 1
Març de 2019








INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Mar, una adolescent europea, viatja al Senegal amb sa mare, que treballa en un projecte de construcció d'una biblioteca i una emissora de ràdio en un poble d'agricultors i pescadors al nord de la regió.

Habituada a les comoditats i dinàmiques de l'anomenat primer món, a mesura que s'anirà aclimatant als ritmes i costums del lloc, anirà prenent consciència que la meitat del seu equipatge eren tòpics, prejudicis i desconeixement.

Sobre el terreny, Mar descobrirà una cultura sensual i hospitalària, un paisatge de bellesa insòlita i una societat amb problemàtiques molt específiques i sotmesa a greus desajusts polítics, però també aliena a moltes de les nostres servituds quotidianes.


Enllaços:

- Presentació d'Andana Editorial, al seu web
Fitxa de Dues monedes, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Núria Tamarit, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa d'Andana Editorial, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs d'Andana Editorial Tebeosfera i el blog ComiCat

2 comentaris:

  1. Acabo de descubrir que esta editorial tradujo My Teacher is a Monster, La mestra es un monstre, de Peter Brown. Hay un vídeo en el canal Barret PI en YouTube dedicado a la edición original que te permitirá evaluar su posible catalogación como tebeo. (Se me ha estropeado el ratón y no puedo copiar el enlace.) En el Gran Catálogo de Tebeosfera solo están catalogados como tebeos las ediciones gallega y española por el momento.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias por la información, Ismael. He visto el vídeo y he encontrado la ficha en la página web de Andana. Lo incluiré en la entrada dedicada a la lista de 2017 y le dedicaré una entrada en el blog.

      Viendo el vídeo, sí considero que es un tebeo. Estos últimos años, gracias al blog, he roto los esquemas de lo que consideraba un cómic y he visto que muchos tebeos infantiles tienen estructuras algo diferentes a lo que estoy acostumbrado. En el fondo, sólo soy uno más de los aficionados acostumbrados al cómic de Marvel y DC.

      Salut i molts d'anys,
      Jaume Tugores

      Elimina