dilluns, 30 de setembre de 2019

Editorial Joventut (5): Que comenci l'espectacle!, de Wilfrid Lupano i Stéphane Fert


L'Editorial Joventut va ser fundada per José Zendrera l'any 1923 a Barcelona. És coneguda principalment pels seus àlbums il·lustrats.

El març de 2018 va engegar la col·lecció Joventut Còmic. Segons l'antiga versió del web de l'editorial: "Estrenem aquesta nova col·lecció amb obres de contrastat èxit en el panorama internacional del còmic infantil, i reconegudes amb alguns dels guardons més prestigiosos d'aquest sector.". A dia d'avui (setembre de 2019), aquesta col·lecció consta de 6 volums.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català del còmic infantil Que comenci l'espectacle!, escrit per Wilfrid Lupano i dibuixat per Stéphane Fert, ambdós francesos, publicat el febrer de 2019.


QUE COMENCI L'ESPECTACLE!

Que comenci l'espectacle!
Wilfrid Lupano i Stéphane Fert
A partir de 7 anys
24,5 x 32,5 cm
32 pàgines
Enquadernat en cartoné
17 €
Col·lecció Joventut Còmic núm. 5
Febrer de 2019

INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Al general Tirà el que li agrada és l'ordre. L'ordre i la disciplina. I les medalles també.

Però un bon dia arriba a la seva ciutat una companyia de circ, amb els seus domadors, equilibristes, pallassos… i, sobretot, desordre, molt desordre!

Però el general no està disposat a deixar-los passar ni una…

Descobreix a partir d'aquest còmic la importància del dret a la llibertat.

En un conte infantil, no resulta gens fàcil abordar amb tacte i amb humor temes com la dictadura, la censura, l'autoritat o la llibertat d'expressió. No obstant això, aquests dos autors fan que aquest còmic sigui una joia en tots els sentits. Amb intel·ligència i amb astúcia, Lupano ens mostra un règim totalitari prou grotesc per a fer-nos riure, amb molts paral·lelismes amb l'actualitat que faran reflexionar tant a grans com a petits lectors.

La història no està completa sense la màgia que destil·la Fert en les seves il·lustracions, qui li dona un toc inventiu i entremaliat, perfilant cada personatge a la perfecció i creant un veritable elenc de circ amb infinitat de detalls. Una història amb un missatge positiu que ens recorda la importància vital de la llibertat d'expressió, tan necessària en els dies que corren…

A més, al final del llibre hi ha un Joc de Memòria, en què els nens podran retallar les fitxes de tots els personatges de la història per a jugar al mític joc de trobar les parelles. Un llibre lúdic i didàctic a parts iguals!


Enllaços:

Fitxa de la col·lecció Joventut Còmic, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Wilfrid Lupano, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa d'Stéphane Fert, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de l'Editorial Joventut, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de l'Editorial Joventut i Tebeosfera i el bloc ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari