09 de setembre 2019

Editorial Joventut (2): els còmics de Ben Clanton


[Darrera actualització: 20 d'abril de 2023]

L'Editorial Joventut va ser fundada per José Zendrera l'any 1923 a Barcelona. És coneguda principalment pels seus àlbums il·lustrats.

El març de 2018 va engegar la col·lecció Joventut Còmic. Segons l'antiga versió del web de l'editorial: "Estrenem aquesta nova col·lecció amb obres de contrastat èxit en el panorama internacional del còmic infantil, i reconegudes amb alguns dels guardons més prestigiosos d'aquest sector.".

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català dels còmics realitzats per l'autor canadenc Ben Clanton. Avui en dia (abril de 2023), Joventut ha publicat, dins la col·lecció Joventut Còmic, els sis primers volums de la sèrie Un llibre de Narval i MeduNarval. Unicorn marí (març de 2018), Supernarval i Medu Shock (juliol de 2018), Crema de cacauet i Medu (juliol de 2020), Narval i Lludri (juliol de 2019), Bon Nardal! (novembre de 2020), Un profe genial (setembre de 2021) i Narvalicorn i Medu (març de 2023). L'editorial va publicar el núm. 3 abans que el 4 perquè: "La traducció del tercer volum és francament complicada perquè hi ha moltíssims jocs de paraules. L'hem deixat reposar i ens hem centrat en el quart. Ara, però, tornem a agafar el tercer amb un nou traductor. Esperem que vegi la llum aviat!" (Font: Twitter de l'editorial).

El juliol de 2021, va començar a publicar la col·lecció de còmic infantil Rot. Avui en dia, ha publicat dos números: Rot, el més guapo del món i Rot, el més valent del món (novembre de 2022).

Finalment, el juny de 2022 va publicar dos números de la col·lecció Un llibre de cartró de Narval i Medu, titulats Bombolles i Manteta, respectivament.


UN LLIBRE DE NARVAL I MEDU

Un llibre de Narval i Medu
Ben Clanton
A partir de 7 anys
Cartoné
15,5 x 21,5 cm
Color
Núm. 1-4: 64 pàgines
Núm. 5: 70 pàgines
Núm. 6: 84 pàgines
Núm. 7: 72 pàgines
Núm. 1-4: 13 €. Núm. 5-7: 13,90 € 
Col·lecció Joventut Còmic


INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Narval és un narval feliç i genial; Medu és una medusa assenyada. Potser no tenen gaires punts en comú, però als dos els encanten les gofres, les festes i les aventures. Uneix-te a Narval i Medu, i descobreix amb ells i la seva colla el gran oceà.

Una magnífica sèrie de còmics per engrescar els nens i nenes a convertir-se en lectors autònoms. Descobriran algunes de les infinites curiositats del mar contagiant-se amb la màgia d'aquests entranyables personatges que no deixen ningú indiferent.











ROT

Rot
Ben Clanton
A partir de 5 anys
Cartoné
22 x 28,5 cm
Color
Núm. 1: 48 pàgines, 15 €
Núm. 2: 40 pàgines, 17 €







INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL del núm. 1

El Rot és una patata mutant que s’apunta a totes les competicions. Quan veu el rètol del Concurs “El més guapo del món” no pot resistir-se a participar. Però quan s’adona de qui són els seus contrincants, perd la confiança en si mateix: un conillet tot orelletes, un tendre gatet i una medusa rosa. Trobaran els jutges espai en el seu cor per a una adorable patata mutant?

Aquest llibre toca de manera magistral temes com els cànons de bellesa, la confiança en un mateix o qui són els que jutgen o posen les normes, i és que, a vegades, guanyar o perdre no té res a veure amb un mateix sinó amb qui ens jutja. El guardonat autor de la sèrie Llibres de Narval i Medu, explica tots aquests temes d’una manera divertida, honesta i plena de sorpreses que arrencaran riallades a més d’un.






UN LLIBRE DE CARTRÓ DE NARVAL I MEDU

Un llibre de cartró de Narval i Medu
Ben Clanton
A partir de 2 anys
Llibre de cartró
19 x 19 cm
Color
22/24 pàgines
12 €



INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL de Bombolles

Si un problema et busca les pessigolles sempre trobaràs noves bombolles!

Una proposta amb els dos protagonistes més divertits del còmic infantil, aquest cop per als més petits de casa! Descobrirem que, amb molta imaginació, una manteta i unes bombolles donen molt de joc… Dos llibres de cartró plens de rimes i situacions d’allò més narvalàstiques perquè tota la família s’ho passi en gran!






Enllaços:

- Fitxa de la col·lecció Joventut Còmic, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Rot, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Ben Clanton, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de l'Editorial Joventut, a Tebeosfera (en castellà)


Fonts d'informació: els webs de l'Editorial Joventut i Tebeosfera i el bloc ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada