dilluns, 9 de setembre de 2019

Editorial Joventut (2): Narval i Medu, de Ben Clanton


L'Editorial Joventut va ser fundada per José Zendrera l'any 1923 a Barcelona. És coneguda principalment pels seus àlbums il·lustrats.

El març de 2018 va engegar la col·lecció Joventut Còmic. Segons l'antiga versió del web de l'editorial: "Estrenem aquesta nova col·lecció amb obres de contrastat èxit en el panorama internacional del còmic infantil, i reconegudes amb alguns dels guardons més prestigiosos d'aquest sector.". A dia d'avui (setembre de 2019), aquesta col·lecció consta de 6 volums.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català de la col·lecció de còmics protagonitzats per Narval i Medu, una creació de l'autor canadenc Ben Clanton. A dia d'avui (setembre de 2019), Joventut ha publicat els volums 1, 2 i 4 d'aquesta col·lecció: Narval, Unicorn marí (març de 2018), Supernarval i Medu Shock (juliol de 2018) i Narval i Lludri (juliol de 2019). L'editorial ha deixat per a més endavant la publicació del volum 3 perquè: "La traducció del tercer volum és francament complicada perquè hi ha moltíssims jocs de paraules. L'hem deixat reposar i ens hem centrat en el quart. Ara, però, tornem a agafar el tercer amb un nou traductor. Esperem que vegi la llum aviat!" (Font: Twitter de l'editorial)


UN LLIBRE DE NARVAL I MEDU [vol. 1].
NARVAL, UNICORN MARÍ

Un llibre de Narval i Medu [vol. 1]. Narval, Unicorn marí
Ben Clanton
A partir de 7 anys
15,5 x 21,5 cm
64 pàgines
Enquadernat en cartoné
13 €
Col·lecció Joventut Còmic núm. 1
Març de 2018
INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Narval és un narval feliç i genial; Medu és una medusa assenyada. Potser no tenen gaires punts en comú, però als dos els encanten les gofres, les festes i les aventures. Uneix-te a Narval i Medu, i descobreix amb ells i la seva colla el gran oceà.

Una magnífica sèrie de còmics per engrescar els nens i nenes a convertir-se en lectors autònoms. Descobriran algunes de les infinites curiositats del mar contagiant-se amb la màgia d'aquests entranyables personatges que no deixen ningú indiferent.


UN LLIBRE DE NARVAL I MEDU [vol. 2].
Un llibre de Narval i Medu [vol. 2]. Supernarval i Medu Shock
Ben Clanton
A partir de 7 anys
15,5 x 21,5 cm
64 pàgines
Enquadernat en cartoné
13 €
Col·lecció Joventut Còmic núm. 3
Juliol de 2018

INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Ja tenim aquí el segon llibre de Narval i Medu. Una magnífica sèrie perquè els més petits comencin a ser lectors autònoms, descobrint algunes de les infinites curiositats del mar i contagiant-se de la màgia d'aquests entranyables personatges que no deixen ningú indiferent.

En aquesta ocasió Narval i Medu es converteixen en superherois, amb els seus supervestits, les seves identitats secretes i els seus superpoders! Però, quin serà el superpoder de Narval? Gaudeix amb les aventures submarines d'aquesta supercolla i les dels seus alteregos Supergofra i Megadolça.


UN LLIBRE DE NARVAL I MEDU [vol. 4].
NARVAL I LLUDRI

Un llibre de Narval i Medu [vol. 4]. Narval i Lludri
Ben Clanton
A partir de 7 anys
15,5 x 21,5 cm
64 pàgines
Enquadernat en cartoné
13 €
Col·lecció Joventut Còmic núm. 6
Juliol de 2019


INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Narval i Medu són el millor equip de tots els temps! Ningú pot interposar-se en el seu camí! Bé, això fins que coneixen a Lludri, la superaventurera!… De sobte les coses no semblaven tan súper per a la Medu…

Què passa entre dos superbons amics quan coneixen un nou superamic? Pot la gelosia acabar amb una amistat? Narval i Medu tornen per explicar-nos la seva pròpia experiència amb grans dosis d'humor. Ja tenim aquí el tercer títol dels Llibres de Narval i Medu. Una magnífica sèrie perquè els petits comencin a ser lectors autònoms, descobrint algunes de les infinites curiositats del mar i contagiant-se de la màgia d'aquests entranyables personatges que no deixaran ningú indiferent.


Enllaços:

- Fitxa de la col·lecció Joventut Còmic, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Ben Clanton, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de l'Editorial Joventut, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de l'Editorial Joventut i Tebeosfera i el bloc ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari