divendres, 28 de setembre de 2018

Editorial Males Herbes (1): Roger Pelàez


[Darrera actualització: 17 de maig de 2020]

L'editorial Males Herbes és una empresa catalana nascuda l'any 2012. Al seu web, s'indica que "els tres pilars" del seu catàleg són "la sàtira, la contracultura i la temàtica fantàstica".

L'any 2015 va començar a publicar còmics en català. Avui en dia (maig de 2020), n'ha publicat cinc, dos dels quals són obres de Roger Pelàez: Hegemonia persecutòria i El procés explicat als idiotes.


HEGEMONIA PERSECUTÒRIA

Hegemonia persecutòria
Roger Pelàez
16 x 20 cm
Color
69 pàgines
Enquadernat en rústica
12 €
Col·lecció Demoníacs
Novembre de 2016

INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

L’humor de Roger Peláez és incontinent. La seva obra, incontenible. En la vessant d’historietista (també és cantant, poeta i altres coses més difícils de definir), les seves vinyetes carregades d’absurd, violència política i deliris psicosentimentals es dispersen per desenes de publicacions més o menys subterrànies i més o menys incendiàries, com El Pèsol Negre, TMEO, La Directa, La Kurda, La Revista de Tractors i un bon grapat de fanzines on publica esporàdicament, a més d’haver il·lustrat els dos llibres de Valero Sanmartí.

El present recull compila algunes de les seves historietes més personals, en què la reflexió íntima es confon amb l’acudit grotesc i l’acudit grotesc amb l’escopinada a la cara. Un compendi d’alta filosofia barata disfressada de broma fàcil. Un fart de riure garantit. Un mal de panxa assegurat.


EL PROCÉS EXPLICAT ALS IDIOTES

El procés explicat als idiotes
Roger Pelàez
15 x 21 cm
Color
94 pàgines
Enquadernat en cartoné
18 €
Col·lecció Demoníacs
Març de 2018
INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Entre el 22 de setembre i el 22 de desembre del 2017, mentre Catalunya es convulsava en un dels moments més intensos de la seva història recent, en Roger Pelàez es va proposar dur a terme una tasca no menys intensa ni convulsa: fer una crònica diària, en clau d’historieta humorística, del Procés independentista. Així, al llarg de 93 jornades d’il·legalitzacions, detencions, mobilitzacions constants, càrregues policials i votacions amb legitimacions diverses, l’humorista menys previsible del país comenta, analitza i es passa pel forro dels pantalons l’actualitat política i l’actitud dels polítics. El procés explicat als idiotes, publicat originalment al portal Artefacte, és un riure per no plorar, un passar-ho bé mentre tot s’enfonsa, que no arracona, ni un sol instant, l’esperit crític que tanta falta ens fa en situacions com les viscudes en els darrers mesos.

Autor Roger Pelàez (La Roca del Vallès, 1972) s’ha dedicat a tot sense escarrassar-se en res. Ha publicat els reculls d’historietes Hegemonia persecutòria (Males Herbes, 2016), Yo follé con Fraga i La verdad es ilegible, ha cantat amb grups com Budellam, Perro Pachingo o El mal ja està fet... ha voltat per tota la geografia catalana amb el seu xou humorístic Prescinti’m l’esfínter, actualment a l’Antic Teatre de Barcelona. També presenta el programa de ràdio Màximum Clatellot.


Enllaços:

- El Procés explicat als idiotes, per Roger Pelàez, a Artefacte
- Fitxa d'Hegemonia persecutòria, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa d'El procés explicat als idiotes, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Roger Pelàeza Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Males Herbesa Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de Males Herbes Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari