28 de setembre 2018

Editorial Males Herbes (1): obres de Roger Pelàez


[Darrera actualització: 29 de desembre de 2020]

L'editorial Males Herbes és una empresa independent catalana nascuda l'any 2012. Al seu web, s'hi diu que "els tres pilars" del seu catàleg són "la sàtira, la contracultura i la temàtica fantàstica". L'any 2015 va començar a publicar còmics en català.

Aquesta entrada està dedicada a les obres de Roger Pelàez publicades per Males Herbes. Avui en dia (desembre de 2020), n'ha publicat tresHegemonia persecutòria (novembre de 2016), El procés explicat als idiotes (març de 2018) i Una pandèmia d'estar per casa (setembre de 2020).


HEGEMONIA PERSECUTÒRIA

Hegemonia persecutòria
Roger Pelàez
Rústica
16 x 20 cm
Color
69 pàgines
12 €
Col·lecció Demoníacs
Novembre de 2016









INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

L’humor de Roger Peláez és incontinent. La seva obra, incontenible. En la vessant d’historietista (també és cantant, poeta i altres coses més difícils de definir), les seves vinyetes carregades d’absurd, violència política i deliris psicosentimentals es dispersen per desenes de publicacions més o menys subterrànies i més o menys incendiàries, com El Pèsol Negre, TMEO, La Directa, La Kurda, La Revista de Tractors i un bon grapat de fanzines on publica esporàdicament, a més d’haver il·lustrat els dos llibres de Valero Sanmartí.

El present recull compila algunes de les seves historietes més personals, en què la reflexió íntima es confon amb l’acudit grotesc i l’acudit grotesc amb l’escopinada a la cara. Un compendi d’alta filosofia barata disfressada de broma fàcil. Un fart de riure garantit. Un mal de panxa assegurat.


EL PROCÉS EXPLICAT ALS IDIOTES

El procés explicat als idiotes
Roger Pelàez
Cartoné
15 x 21 cm
Color
94 pàgines
18 €
Col·lecció Demoníacs
Març de 2018








INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Entre el 22 de setembre i el 22 de desembre del 2017, mentre Catalunya es convulsava en un dels moments més intensos de la seva història recent, en Roger Pelàez es va proposar dur a terme una tasca no menys intensa ni convulsa: fer una crònica diària, en clau d’historieta humorística, del Procés independentista. Així, al llarg de 93 jornades d’il·legalitzacions, detencions, mobilitzacions constants, càrregues policials i votacions amb legitimacions diverses, l’humorista menys previsible del país comenta, analitza i es passa pel forro dels pantalons l’actualitat política i l’actitud dels polítics. El procés explicat als idiotes, publicat originalment al portal Artefacte, és un riure per no plorar, un passar-ho bé mentre tot s’enfonsa, que no arracona, ni un sol instant, l’esperit crític que tanta falta ens fa en situacions com les viscudes en els darrers mesos.

Autor Roger Pelàez (La Roca del Vallès, 1972) s’ha dedicat a tot sense escarrassar-se en res. Ha publicat els reculls d’historietes Hegemonia persecutòria (Males Herbes, 2016), Yo follé con Fraga i La verdad es ilegible, ha cantat amb grups com Budellam, Perro Pachingo o El mal ja està fet... ha voltat per tota la geografia catalana amb el seu xou humorístic Prescinti’m l’esfínter, actualment a l’Antic Teatre de Barcelona. També presenta el programa de ràdio Màximum Clatellot.



Una pandèmia d'estar per casa
Roger Pelàez
Rústica
16 x 20 cm
Color
96 pàgines
18,90 €
Col·lecció Còmic núm. 7
Setembre de 2020








INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Els bons humoristes saben treure el millor dels moments més foscos, i en Roger Pelàez n’és un especialista. ***Una pandèmia d’estar per casa*** és un dietari sense dates, un recull dels acudits i les reflexions que l’artista multitasca més incòmode i corrosiu del moment ha anat parint, a raó d’una pàgina al dia, durant els tres mesos més crítics de la pandèmia.

Aquí hi trobareu des d’episodis de xafarranxo domèstic a consideracions d’un lector empedreït, passant per aventures tan èpiques com baixar a llençar les escombraries, o netejar la tassa del vàter amb lleixiu. És més, encara que estigui confinat, l’autor no s’oblida del que passa al món exterior, o si més no, de la part que en pot veure des de la finestra del lavabo d’un tercer pis.

Pròleg de Manel Fontdevila

Enllaços:

- Fitxa d'Hegemonia persecutòria, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa d'El procés explicat als idiotes, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Roger Pelàeza Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Males Herbesa Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de Males Herbes Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada