05 de setembre 2018

Herder: Col·lecció La otra h: La mort de Sòcrates


Herder Editorial és una empresa catalana amb més de cent anys d'existència, especialitzada en llibres sobre filosofia, teologia, psicologia i educació.

L'any 2011 va engegar la col·lecció La otra h, composta d'adaptacions al manga de textos filosòfics, religiosos i literaris, procedents de la col·lecció Manga do Dokuha ("Aprendre amb el manga") de l'editorial japonesa East Press. Així és presentada la col·lecció al web de l'editorial: "Sello gráfico de Herder Editorial, con la filosofía y la literatura como protagonistas. Una propuesta original y entretenida para hacer accesible y de fácil comprensión al público más joven las grandes obras clásicas de todos los tiempos.".

El mes d'abril de 2018 l'editorial va publicar el primer volum de La otra h en català: La mort de Sòcrates, de Jun Matsuura. Aquest manga és el primer produït directament per Herder. Avui en dia (agost de 2018), és l'únic publicat en llengua catalana.


LA OTRA H

LA MORT DE SÒCRATES

La mort de Sòcrates

La mort de Sòcrates
Jun Matsuura
Col·lecció La otra h
12 x 16'30 cm
Blanc i negre
200 pàgines
Enquadernat en rústica
9'95 €
Abril de 2018

En La mort de Sòcrates, el lector trobarà un apropament a la vida i figura de Sòcrates, i, a més, el relat d'un dels seus moments més àlgids i els quals marcaran per sempre la historia de la filosofia.

Aquest manga ens presenta la figura de Sòcrates: la seva vida, el seu pensament i, especialment, l'episodi de la seva mort. Està basat en els tres diàlegs platònics que tracten de més a prop el tema del judici i la condemna a mort d'aquest gran filòsof de l'Antiguitat: la Defensa (que explica el judici i els arguments amb els quals Sòcrates es defensa a si mateix), el Critó (que transcorre durant el seu empresonament i tracta sobre l'esperit de les lleis i la justícia) i el Fedó (que parla sobre la mort i la teoria platònica de l'ànima, i transcorre durant l'últim dia de la vida de Sòcrates).

Amb aquests textos, la veu de Sòcrates interpel·larà el lector perquè es comenci a preguntar qüestionar, ja sigui sobre si mateix, la societat, el sentit de la justícia o la veritat, obrint-se així el camí cap a un saber crític i raonat.


Enllaços:

- La mort de Sòcrates. el manga, al blog de La otra h al web de l'editorial (en català i en castellà)
- Entrevista a Jun Matsuura, al blog de La otra h al web de l'editorial (en castellà)
- Resenya de La mort de Sòcrates, a Comicat
- Fitxa de Herder Editorial, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de La otra h, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de Herder Editorial Tebeosfera i el blog Comicat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada