21 de setembre 2018

Norma Editorial (4): Ot el bruixot / Picanyol


Norma Editorial és una empresa catalana fundada per Rafael Martínez l'any 1977. El mes de maig d'enguany va publicar una revista amb el seu catàleg de còmics i altres productes en català: Còmics en català. Vinyetes que parlen la teva llengua.

Entre els anys 2009 i 2011, Norma Editorial va publicar 3 toms que recopilen històries d'Ot el bruixot, creades per Josep Lluís Martínez i Picañol, àlies Picanyol, i publicades a la revista Cavall Fort, amb motiu del 40è aniversari del personatge.

Amb data de 26 d'abril de 2014, Noemí, una de les filles de Picanyol, va escriure una carta a Cavall Fort en què anunciava la jubilació d'Ot. La carta i la contestació de la revista es poden llegir a una entrada del blog ComiCat (20 de maig de 2014).


OT EL BRUIXOT. EDICIÓ 40è ANIVERSARI

Ot el bruixot. Edició 40è aniversari
Picanyol
20'40 x 26 cm
Color (portada), blanc i negre (interior)
184 pàgines
Enquadernat en cartoné
19'95 €








Ot el bruixot. Edició 40è aniversari 1 (abril de 2009)
Ot el bruixot. Edició 40è aniversari 2 (abril de 2010)
Ot el bruixot. Edició 40è aniversari 3 (abril de 2011)

Ot és un mag molt especial. Acompanyat sempre pel seu fidel mussol, moltes vegades es veu obligat a fugir de la seva irritable dona, a qui malgrat tot estima amb bogeria, per acabar caient a les mans del temut policia.

Ot, el bruixot és una de les tires més conegudes de tota la història del còmic català, tot i ser muda. Quaranta anys de publicació quasi ininterrompuda avalen el treball d'en Picanyol, qui a més, ha treballat també per a llibres de text, televisió i premsa en general.

Enllaços:

- Fitxa d'Ot el bruixot, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Picanyol, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Norma Editorial, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de Norma Editorial, en català i en castellàTebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada