14 de setembre 2018

Norma Editorial (3): obres de Marjane Satrapi


Norma Editorial és una empresa catalana fundada per Rafael Martínez l'any 1977. El mes de maig d'enguany va publicar una revista amb el seu catàleg de còmics i altres productes en català: Còmics en català. Vinyetes que parlen la teva llengua.

Aquesta entrada està dedicada a les obres de Marjane Satrapi que Norma Editorial ha publicat en català. Avui en dia (setembre de 2018), n'ha publicades 4, una d'elles en dues edicions diferents: Persèpolis (edicions integral i de butxaca), BrodatsPollastre amb prunes El sospir.

Pel que fa a Persépolis, cal assenyalar que Norma va reeditar ambdues edicions amb data de gener de 2018 i les va posar a la venda el 5 de desembre de 2017.


PERSÈPOLIS (edició integral)

PERSÈPOLIS INTEGRAL (EDICIÓ EN CATALÀ)Persèpolis
Marjane Satrapi
17 x 24 cm
Color (portada i 8 pàgines interiors), blanc i negre (interior)
368 pàgines
Enquadernat en cartoné
25 €
Primeres ediciones: 2006, 2009 
Última reedició: gener de 2018





Persèpolis és l'autobiografia de Marjane Satrapi, una dona iraniana nascuda a Teheran l'any 1969, en el si d'una família progressista. Però, a més a més del retrat de la vida de l'autora, aquest llibre també és el reflex de la revolució iraniana de l'any 1979 que va donar peu a un govern islàmic, i de com ho van viure les famílies del país.

Des de l'inici amb la introducció del vel a la vida social i la separació per sexes a les escoles, fins la vida universitària i les revoltes d'estudiants, Satrapi fa un repàs a la seva vida que es remunta fins els seus avantpassats, ajudant-nos a entendre les motivacions històriques de la revolució islàmica, mostrant-nos alhora una opinió crítica amb el govern. Inicialment publicat en quatre volums, la present edició els recopila tots en un de sol, junt amb noves pàgines a color publicades a la revista SZ-Magazin, nº 44, l'any 2003, i a El País Semanal aquí a Espanya.


PERSÈPOLIS (edició de butxaca)

PERSÈPOLIS (ed. de bolsillo) (EDICIÓ EN CATALÀ)
Persèpolis
Marjane Satrapi
14'5 x 21 cm
Color (portada i 8 pàgines interiors), blanc i negre (interior)
368 pàgines
Enquadernat en rústica, amb solapes
17 €
Primera edició: maig de 2012
Última reedició: gener de 2018



BRODATS

BRODATS  (EDICIÓ EN CATALÀ)
Brodats
Marjane Satrapi
14 x 19 cm
Dos colors (portada), blanc i negre (interior)
136 pàgines
Enquadernat en rústica, amb solapes
15 €
Primera edició: setembre de 2004
Reedició: desembre de 2010



Una tarda qualsevol, mentre els homes fan la migdiada, les dones es reuneixen a la saleta i fan un te. I mentre beuen, airegen el cor. Mica en mica, cadascuna d'elles explica una experiència vital que les ha marcat per sempre més: matrimonis concertats, infidelitats que els han canviat el futur... i el més important de tot, haver de mantenir la virginitat fins al matrimoni, una cosa que, en els temps moderns, de vegades no sempre és possible. Brodats és un dur retrat sobre la situació de la dona a l'Orient Mitjà i sobre la millor manera de sobreviure-hi.

Marjane Satrapi es va donar a conèixer a tot el món amb la novel·la gràfica Persèpolis, una sèrie de tints autobiogràfics, ambientada al període de la guerra d'Iran i Iraq, amb la qual va aconseguir els millors premis de la indústria.


POLLASTRE AMB PRUNES

POLLASTRE AMB PRUNES (Edició en Català)
Pollastre amb prunes
Marjane Satrapi
16'5 x 24'5 cm
Dos colors (portada), blanc i negre (interior)
88 pàgines
Enquadernat en rústica, amb solapes
10 €
Setembre de 2009






Després de Persèpolis, Marjane Satrapi ens explica aquesta història de solitud i abandó.

La vida de Nasser Ali, un virtuós de la música i pare de família, perd tot sentit en el moment que la seva dona li trenca el tar, l´instrument que l´ha acompanyat durant tota la seva vida.

-Premi al millor àlbum de 2.005 al Festival de Còmic d´Angoulême (França)


EL SOSPIR

EL SOSPIR (Edició en català)
El sospir
Marjane Satrapi
17 x 22'5 cm
Color (portada i interior)
56 pàgines
Enquadernat en rústica, amb solapes
12 €
Abril de 2011








Hi havia una vegada un comerciant que quan tornava dels seus llargs viatges, sempre omplia a les seves tres filles de regals. Ell les estimava més que a ningú, però un dia, no va poder portar a la bella Rosa el que ella més desitjava: una llavor de mongeta blava. En El sospir, Satrapi fa gala d'un to visual sorprenent, una narrativa esglaiadora, i un sentit de l'humor apte per a tots els públics, per oferir-nos una lliçó inoblidable sobre el sacrifici, l'esperança, i els amors perduts i trobats.


Enllaços:

Fitxa de Marjane Satrapi, a Tebeosfera (en castellà)
- Ressenya de Persèpolis, de Javier del Campo a ComiCat
- Ressenya de Persèpolis (edició de butxaca), de Llop Segarrenc a ComiCat
- Ressenya de Persèpolis (edició de butxaca), de Marc Pastor i Sanz a ComiCat
- Ressenya de Brodats, de Javier del Campo a ComiCat
Fitxa de Norma Editorial, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de Norma Editorial, en català i en castellàTebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada