11 de setembre 2018

Editorial Base (4): les obres de José Pablo García


[Darrera revisió: 10 d'abril de 2023]

L'Editorial Base és una empresa catalana fundada l'any 1972, que publica còmics des de l'any 2011.

Aquesta entrada està dedicada a les edicions en català de les adaptacions al còmic de dos assajos de l'historiador Paul Preston: La Guerra Civil Espanyola i La mort de Guernica, ambdues realitzades per José Pablo García i publicades l'any 2017. Avui en dia (abril de 2023), son els dos únics còmics de la Col·lecció Novel·la Gràfica de l'Editorial Base.


LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA

La Guerra Civil EspanyolaLa Guerra Civil Espanyola
Paul Preston, José Pablo García
Cartoné
19 x 24 cm
Color
240 pàgines
21'90 €
Octubre de 2017










INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

La Guerra Civil Espanyola de Paul Preston, un dels hispanistes de major prestigi internacional, és un text de referència sobre el conflicte que assolà España entre 1936 i 1939. Ara, més de vuitanta anys després del cop d'estat que va desencadenar la guerra, el jove il·lustrador José Pablo García adapta el llibre de Preston al format còmic i ens ofereix una història en imatges que pretén aproximar el relat d'aquella tragèdia a les noves generacions, però sobretot contribuir a preservar la memòria de la nostra història, essencial per a l'exercici quotidià de la democràcia.



La mort de Guernica
La mort de Guernica
Paul Preston, José Pablo García
Cartoné
19 x 24 cm
Color
96 pàgines 
18'90 €
Novembre de 2017










INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

La completa destrucció de Guernica el 26 d’abril de 1937 va quedar gravada a foc en la consciència europea: era la primera vegada que una ciutat, que estava allunyada del front i no suposava cap amenaça militar, va ser pràcticament arrasada durant un bombardeig. La vila va ser bombardejada i metrallada per avions alemanys i italians al servei de l'exèrcit franquista durant tres hores, en un atac atroç perpetrat un dia de mercat. La destrucció de Guernica seria durant molt temps objecte d'una terrible campanya de manipulació. Ara, al cap de vuitanta anys de la devastació de Guernica, José Pablo García ens presenta una gran adaptació d'un excepcional assaig de Paul Preston, un dels hispanistes de més prestigi internacional, i mitjançant extraordinàries vinyetes il·lustra la història que va culminar aquell dia fatídic, des de les tàctiques de la Legió Còndor i els seus tractes amb Franco fins a l'obsessió de Mola i la impagable tasca de corresponsals com George Steer.


Enllaços:

- Fitxa de La Guerra Civil Espanyola, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de La mort de Guernica, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de José Pablo García, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de l'Editorial Base, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de l'Editorial Base i Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada