dilluns, 1 d’octubre de 2018

La Galera (1) / Bridge (1): Maria Gallardo i Miguel Gallardo


La Galera és una empresa catalana fundada l'any 1963. Està especialitzada en literatura infantil i juvenil. Des de 1992, forma part del Grup Enciclopèdia Catalana.

Bridge és un segell del Grup Enciclopèdia Catalana creat l'any 2010 i especialitzat en llibres il·lustrats.

L'any 2008, La Galera va publicar l'edició en català del còmic Maria i jo, de Miguel Gallardo, amb la col·laboració de la seva filla Maria en l'argument. L'any 2016, Bridge va publicar la continuació, Maria fa 20 anys.

MARIA I JO


Maria i jo
Maria Gallardo i Miguel Gallardo
17'5 x 24'5 cm
Color (portada)
64 pàgines
Enquadernat en rústica amb solapes
11'90 €
Juny de 2008


PREMI NACIONAL DE CÒMIC 2008

Un aspecte molt important, conegut per mestres, professionals i pares, de l'aprenentatge de nens amb autisme és la utilització d'imatges clares i sintètiques que transmetin idees o situacions.

En aquest llibre, Miguel Gallardo, acostumat a comunicar-se visualment amb la seva filla Maria, vol compartir-ho amb els seus lectors com si nosaltres fóssim ella i a través dels seus dibuixos entenguem el seu missatge simple i breu d'una manera inequívoca.

Una obra guardonada amb el Premi Nacional de Còmic 2008, i els Premi Haxtur del Saló Internacional del Còmic del Principat d'Astúries: premi del públic i premi a la millor coberta.


MARIA FA 20 ANYS

Maria fa 20 anys
Maria Gallardo i Miguel Gallardo
17'5 x 24'5 cm
Color (portada i interior)
94 pàgines
Enquadernat en rústica amb solapes
11'90 €
Abril de 2016Miguel Gallardo, un dels il·lustradors més reconeguts de tot l'estat, reprèn el relat de la seva vida amb Maria, la seva filla autista. Després d'un primer àlbum en què descriu les vacances que passava amb la Maria quan era nena, ara s'enfronta a una realitat molt més complexa. La nena és, ja, una noia. L'autisme no ha impedit que passi una adolescència i que ara s'hagi d'enfrontar a nous reptes, nous entorns... una situació que capfica qualsevol pare i mare. En Miguel relata, amb la mestria i la senzillesa d'un dels grans, les vacances amb una noia de vint anys. Una noia que encara un futur incert com el de tots, però amb els impediments afegits d'una societat que no sap encaixar els "diferents". Un relat en què el somriure no està renyit amb la reflexió.La vida quotidiana amb una jove filla amb autisme.


Enllaços:

- Presentació de La Galera, al seu web
- Presentació de Bridge, al seu web
Fitxa de Miguel Gallardo, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de La Galeraa Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Bridge, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de La GaleraBridge i Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari