05 d’octubre 2018

Editorial Males Herbes (2): els còmics dibuixats per Toni Benages i Gallard


[Darrera actualització: 11 d'agost de 2022]

L'editorial Males Herbes és una empresa catalana nascuda l'any 2012. Al seu web, s'hi indica que "els tres pilars" del seu catàleg són "la sàtira, la contracultura i la temàtica fantàstica". L'any 2015 va començar a publicar còmics en català.

Aquesta entrada està dedicada als còmics dibuixats per l'autor català Toni Benages i Gallard: Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols (novembre de 2015)Josep Palau i Fabre. La joia de viure (juny de 2017)Narcís Monturiol i les pedres de l'infern (octubre de 2017) i El cercle de Loplop. Una aventura de Francesc Pujols (febrer de 2022). Els guions del primer, el tercer i el quart són de Sebastià Roig; el del segon, de Julià Guillamon.



Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols
Sebastià Roig i Toni Benages i Gallard
Cartoné
17 x 24 cm
Color (portada), blanc i negre (interior)
96 pàgines
18 €
Col·lecció Còmic núm. 1
Novembre de 2015




INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

La Catalunya de principis del segle passat era un lloc estrany, poblat per criatures tan extravagants com puguin ser-ho els poetes, els pintors cubistes, les bruixes o els marcians. En aquest entorn de progrés, rauxa i fenòmens paranormals, un savi de talent i gràcia incomparables, conegut per tots amb el nom de Francesc Pujols, resoldrà els casos més estrambòtics. En les seves aventures l’acompanyaran alguns amics il·lustres, com els mateixos J.V. Foix i Fages de Climent.


JOSEP PALAU I FABRE. LA JOIA DE VIURE

Josep Palau i Fabre. La joia de viure
Julià Guillamon i Toni Benages i Gallard
Cartoné
17 x 24 cm
Color (portada), blanc i negre (interior)
64 pàgines
18 €
Col·lecció Demoníacs
Juny de 2017





INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

"La joie de vivre" és el títol d'una famosa obra de Picasso pintada a Antibes el 1946. És una paròdia d'un quadre de Matisse que representa un paisatge de l'Arcàdia. "Picasso va anar a la Costa Blava per retrobar la plenitud física i la salut de l'ull", va escriure Josep Palau i Fabre en un dels seus assaigs sobre el pintor. Amb el mateix esperit (voluntat paròdica, contundència física i exuberència visual), Julià Guillamon i Toni Benages i Gallard han recreat les aventures de Palau i Fabre a Llançà: un "Little Nemo" calb i barbut que, mentre és a la platja, es fa el dinar o llegeix davant del portal, imagina mons fabulosos plens de dones, sol i mar.


NARCÍS MONTURIOL I LES PEDRES DE L'INFERN

Narcís Monturiol i les pedres de l'infern
Sebastià Roig i Toni Benages i Gallard
Cartoné
17 x 24 cm
Color
64 pàgines
18,50 €
Col·lecció Còmic
Octubre de 2017






INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Des de fa un temps, els pescadors de Cadaqués no s’atreveixen a sortir a mar. Una sèrie de desaparicions misterioses i els rumors sobre la presència d’éssers monstruosos, ha fet que el poble parli d’actes de bruixeria. El senyor Monturiol, científic i utopista, no s’ho acaba de creure, i, per intentar aclarir-ho, encapçalarà una expedició a la zona on succeeixen aquests fenòmens inexplicables. Un còmic d’aventures en color ambientat al Cap de Creus, imaginat i realitzat pel tàndem Sebastià Roig i Toni Benages, els intrèpids creadors de Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols. I en color!!!



El cercle de Loplop. Una aventura de Francesc Pujols
Sebastià Roig i Toni Benages i Gallard
Cartoné
23,5 x 30,5 cm
Color (portada), blanc i negre (interior)
112 pàgines
20 €
Col·lecció Còmic
Febrer de 2022




INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Gener de 1931. Ramón Gómez de la Serna visita Barcelona per fer una conferència a l’Hotel Ritz. L’endemà, algú li roba una maleta plena d’objectes estrambòtics que havia comprat al Rastro.

Francesc Pujols, detectiu hiparxiològic, rep l’encàrrec de recuperar la maleta. De mica en mica, l’investigador anirà connectant els fils que uneixen el robatori amb una secta esotèrica molt perillosa.

Aconseguirà Pujols tancar el cercle maleït de Loplop?


Enllaços:

- Fitxa de Toni Benages i Gallard, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Sebastià Roig, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Julià Guillamon, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Males Herbesa Tebeosfera (en castellà)


Fonts d'informació: els webs de Males Herbes Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada