30 de maig 2019

Duchamp: Detonació controlada, de Gerard Pàmies: campanya de micromecenatge a Quorum Llibres


Ho sabeu bé: tota pedra fa paret.

L'autor català Gerard Pàmies ha engegat una campanya de micromecenatge a la plataforma editorial Quorum Llibres per publicar el seu còmic Duchamp: Detonació controlada.

Si volem llegir més còmics en català, és molt important col·laborar en campanyes com la d'en Gerard Pàmies.



Per a què la iniciativa tengui èxit, s'han de vendre 175 exemplars del còmic. A dia d'avui, n'hi ha 57, de venuts, i queden 18 dies de campanya. El còmic costa 13,70 €.

Hi ha tres maneres de participar en la campanya:

a) Comprar un exemplar: 13,70 €.

b) Comprar-ne tres: 41,10 €, que inclou l'obsequi d'un exemplar de KMM: novel·la gràfica, de Sergi Portabella i Pedro Espinosa, publicat per 9 Grup Editorial.

c) Aportació lliure: s'hi pot introduir la quantitat de doblers que un vulgui i es rebrà la quantitat corresponent d'exemplars del còmic.





Podeu llegir quatre pàgines del còmic en PDF.


TEXT DE LA CAMPANYA

DUCHAMP: DETONACIÓ CONTROLADA, de GERARD PÀMIES

Qui no coneix la principal icona del dadaisme, l’urinari, la «Fountain» de Duchamp? Qui no recorda l’impacte de trobar un dels seus objectes, anomenats «ready-mades», en una sala de museu?

Darrere aquestes obres que formen part de la Història de l'Art hi ha la figura enigmàtica de Marcel Duchamp. Amb els seu silenci (sobrevalorat, segons Beuys), el seu iconoclasme i la radicalitat de les seves obres va ser principal sospitós del dadaisme, declarat àrbitre pels surrealistes i referent de la nova generació pop als anys 60. De fet, el seu caràcter iconoclasta ha transformat l'obra d'art i la seva relació amb l'espectador.

Però tot i ser una figura clau dels principals moviments del segle XX, no és un personatge mediàtic com Picasso o Dalí. Duchamp no deixà memòries ni diaris, evitava les entrevistes i la publicitat. Per als duchampians, segueix sent una figura misteriosa.

Quina és la seva història? En aquesta biografia il·lustrada, Gerard Pàmies ens passeja per la seva vida des dels orígens bohemis a París, on desenvoluparia el seu cubisme; pel Nova York d'entreguerres, on seria figura central del dadaisme; i la seva estada a Buenos Aires, i els estius a Cadaqués, on cultivaria una gran amistat amb Dalí.

AUTOR

Gerard Pàmies, nascut a Barcelona l'any 1980, amb un llapis sota el braç. Llicenciat en Belles Arts. Treballa com a dissenyador d'interfícies gràfiques. Des de ben petit, ha considerat el còmic com el mitjà universal. Combina totes les arts i és accessible a tothom. Present a totes les cultures i obert a tot tipus d'històries.


Fem possible l'edició del còmic Duchamp: Detonació controlada, de Gerard Pàmies.


Enllaços als webs i xarxes socials de Gerard Pàmies:

- Twitter
- Facebook
- Instagram
- LinkedIn
- Youtube
- Vimeo

Altres enllaços:

La campanya de micromecenatge a ComiCat (21 de maig)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada