14 de juliol 2022

Babulinka Books (2): Els forats de cuc, de Nono Granero


Babulinka Books és una editorial catalana fundada per Mar González Duran el 2013. Està especialitzada en literatura infantil.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català del còmic infantil El Talp Tadeu i el Talpet Tancred en l'aventura de: Els forats de cuc, de l'autor andalús Nono Guerrero, publicat el novembre de 2021 a la col·lecció MiniMini.



Els forats de cuc
Nono Granero
A partir de 6 anys
Cartoné
14 x 19 cm
110 pàgines
Color
17,50 €
Col·lecció MiniMini
Novembre de 2021







INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Un còmic molt divertit per viatjar esbojarradament a indrets sorprenents.

Còmic, còmic! Una aventura sempre ve de gust. I, encara més, si és amb el teu millor amic!

Diuen que els forats de cuc són portes màgiques que condueixen a indrets sorprenents. El TALP TADEU i el TALPET TANCRED estan a punt de descobrir-ho. I, també, que al costat del teu millor amic pots tirar sempre endavant i viure aventures al·lucinants!

Un MiniMini irresistible!

– El còmic per a primers lectors és un gran aliat per despertar el gust per la lectura. Facilita l’aprenentatge de l’acte de la lectura pel binomi text-imatge i fomenta l’interès per la lectura.
El còmic és un clar i valuós apropament a l’art i a la gramàtica de la imatge.

– Ideal per a una introducció al còmic en primers lectors: seqüència de vinyetes senzilla, amb un component expressiu potent i amb un text molt directe, concís i carregat de sentir de l’humor.

– Infoficció (Barreja ficció-no ficció): la lluna i la gravetat, els forats negres i de cuc, la cultura egípcia … Tot magistralment embastat dins la narrativa visual.

– Com a tots el MiniMini, hi ha un apèndix final amb informació d’interès que converteix aquesta col·lecció (i aquest llibre) en un híbrid ideal per despertar l’interès pel coneixement i el gust per la lectura.

Sobre l’autor.

NONO GRANERO (escriptor i il·lustrador)

Quan era petit, el Nono es va adonar que algunes coses podien transformar-se en altres. Els retalls de tela sobrants quan les dones s’ajuntaven a cosir en família, per exemple, servien per compondre figures i personatges. Després, estirats a terra, era senzill animar-los per construir una història. Més tard va descobrir que les varetes màgiques eren reals, tot i que ell les anomenava d’una altra manera: «llapis». Fent el moviment adequat transformaven el món i feien aparèixer qualsevol cosa del no-res. En créixer va continuar fabricant personatges amb plastilina, projectors d’imatges amb capses de sabates o naus espacials capaces d’arribar al pati de la veïna (i tornar). Un dia es va topar amb les paraules. També van resultar un material magnífic. I va començar a llegir contes, enciclopèdies i, fins i tot, diccionaris, per conèixer-les a fons. Avui dia, el Nono encara manipula, prova i juga amb tot allò que es troba. De vegades, diu, quan ho combina tot es forma un llibre. Com aquest que tens a les mans ara mateix.
Nono Granero ha creat i il·lustrat nombroses obres editorials, tant per a adults com per a nens, principalment àlbum il·lustrat.Ha rebut dues mencions White Ravens i diverses mencions per part de la Fundación Cuatro Gatos de Miami.


Enllaços:

Fitxa de Els forats de cuc, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Nono Granero, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Babulinka Books, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de Babulinka Books Tebeosfera i el bloc ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada