05 de setembre 2022

Editorial Finestres (3): Kent State. Quatre morts a Ohio, de Derf Backderf


L'Editorial Finestres és una editorial catalana creada a Barcelona el 2021. Està especialitzada en còmic d'autor en català.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català del còmic Kent State. Quatre morts a Ohio, escrit i dibuixat per l'autor estatunidenc Derf Backderf (John Backderf), i publicat el gener de 2022.



Kent State. Quatre morts a Ohio
Derf Backderf
Rústica amb solapes
17 x 24 cm
Color (portada), blanc i negre (interior)
288 pàgines
25 €
Gener de 2022







INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

El 4 de maig de 1970, la Guàrdia Nacional d’Ohio va disparar contra manifestants desarmats que protestaven contra la guerra del Vietnam a la Universitat de Kent. Quatre estudiants van morir, i vuitanta-nou van resultar-ne ferits. Uns dies abans, un Derf Backderf de 10 anys va veure aquells mateixos guàrdies patrullant prop de la seva ciutat bressol. Utilitzant recursos periodístics, Backderf s’endinsa en el caos d’aquella setmana amb un artefacte de no-ficció que aborda la massacre de Kent de forma rigorosa i àmpliament documentada, tot furgant en una de les ferides mai curades dels Estats Units.

DERF BACKDERF

Aterrat al món de les vinyetes amb la tira còmica The City, Derf Backderf va començar a fer-se un nom dins la indústria amb Trashed, un còmic amb mirada més llarga on l’autor d’Ohio plasmava la seva experiència com a escombraire precaritzat. L’èxit internacional, però, l’assoleix amb My friend Dahmer, el retrat d’un dels seus companys d’institut que acabaria esdevenint un dels assassins serials més infames dels Estats Units. Aquesta novel·la gràfica va estar nominada als premis Ignatz, Harvey, Reuben, i va obtenir el Prix Révélation al Festival d’Angulema, tot fixant un estil que Derf depura i porta a l’excel·lència per a la seva obra més ambiciosa: la guanyadora de l’Eisner a la Millor Obra basada en fets reals Kent State. Backderf també ha rebut el prestigiós Premi de Periodisme Robert F. Kennedy de còmic polític. Actualment viu a Cleveland, Ohio.


Enllaços:

Tast de Kent State, al web de l'editorial
Fitxa de Kent State, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Derf Backderf, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de l'Editorial Finestres, a Tebeosfera (en castellà)


Fonts d'informació: els webs de l'Editorial Finestres Tebeosfera i el bloc ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada