27 de desembre 2022

Editorial Finestres (4): els còmics de Rutu Modan


[Darrera actualització: 1 d'agost de 2023]

L'Editorial Finestres és una editorial catalana creada a Barcelona el 2021. Està especialitzada en còmic d'autor en català.

Aquesta entrada està dedicada a les edicions en català dels còmics de l'autora israeliana Rutu Modan. Avui en dia, Finestres n'ha publicat dos: el primer, Túnelspublicat el febrer de 2022; el segon, La propietat, publicat l'abril de 2023. Ambdós tenen traducció d'Eulàlia Sariola.



Túnels
Rutu Modan
Traducció d'Eulàlia Sariola
Rústica
17 x 24 cm
288 pàgines
Color
23 €
Febrer de 2022





INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Quan un gran col·leccionista d’antiguitats es veu obligat a donar tota la seva col·lecció a la Universitat Hebrea de Jerusalem, Nili Broixi té la darrera oportunitat per acabar una expedició arqueològica iniciada dècades abans, que possiblement podria trobar l’objecte religiós més important a l’Orient Mitjà. Esperonada pel desig de restablir el llegat del pare com a gran arqueòleg després que aquest fos marginat pel seu rival, Nili recluta un equip: un nacionalista religiós i la seva banda de joves que viuen dalt d’un turó, el seu germà traïdor i el seu amic palestí de la infantesa, ara contrabandista. A mesura que el pare de Nili s’endinsa més en la demència, les faccions en guerra s’acosten i lluiten per trobar l’Arca de l’Aliança.

Modan situa la seva novel·la gràfica al centre d’una crisi política. La història de l’Israel bíblic es troba en una de les regions més disputades del món, ocupada per Israel i reivindicada per Palestina. Sovint en competència directa, palestins i israelians caven junts, amb l’esperança de trobar l’artefacte sagrat que es creu que és un conducte cap a Déu.

Túnels és la seva obra més profunda i salvatge fins al moment. Potent i divertida, Modan ens mostra l’Orient Mitjà com cap occidental ho podria fer.

RUTU MODAN

Rutu Modan (Tel Aviv, 1966). Es va graduar a l’Acadèmia d’Arts i Disseny de Jerusalem. És cofundadora d’Actus Tragicus, un col·lectiu alternatiu d’autors de còmic i també una editorial independent. Col·labora en diversos diaris internacionals, com ara The New York Times, The New Yorker o Le Monde. Amb Exit Wounds va guanyar el premi Eisner al millor àlbum i va ser nominada als premis Ignatz. És també autora de Jamiliti and Other Stories i The Property. En l’actualitat viu a Israel amb la seva família.



La propietat
Rutu Modan
Traducció d'Eulàlia Sariola
Rústica
17 x 24 cm
224 pàgines
Color
26 €
Abril de 2023







INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Després de la mort del seu fill, Regina Segal porta la seva neta, la Mica, a Varsòvia, on esperen recuperar una part de la propietat familiar saquejada durant la Segona Guerra Mundial. Sota l’aparença d’aquest afer que les hauria d’unir, àvia i neta protagonitzen diferents subtrames que posen de manifest la complexitat de les relacions familiars amb el teló de fons de l’Holocaust.

A mesura que les protagonistes coneixen la Varsòvia moderna, la Regina es veu obligada a recordar experiències doloroses del seu passat, i la Mica comença a preguntar-se si potser els seus motius per anar a Polònia no són una mica diferents dels que li vol fer creure la seva àvia.

RUTU MODAN

Rutu Modan (Tel Aviv, 1966). Es va graduar a l’Acadèmia d’Arts i Disseny de Jerusalem. És cofundadora d’Actus Tragicus, un col·lectiu alternatiu d’autors de còmic i també una editorial independent. Col·labora en diversos diaris internacionals, com ara The New York TimesThe New Yorker o Le Monde. Amb Exit Wounds va guanyar el premi Eisner al millor àlbum i va ser nominada als premis Ignatz. És també autora de Jamiliti and Other Stories i The Property. En l’actualitat viu a Israel amb la seva família.


Enllaços:

Presentació de l'editorial, a la seva web
Tast de Túnels, a la web de Calameo
- Tast de La propietat, a la web de Calameo
Fitxa de Túnels, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de La propietat, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Rutu Modan, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de l'Editorial Finestres, a Tebeosfera (en castellà)


Fonts d'informació: els webs de l'Editorial Finestres Tebeosfera i el bloc ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada