27 de desembre 2022

Tigre de paper Edicions (4): El partit dels panteres negres, de David F. Walker i Marcus Kwame Anderson


Tigre de paper Edicions és una editorial catalana nascuda l'any 2011. Va començar a publicar còmics en català el 2018.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català del còmic El partit dels panteres negres. Una novel·la gràfica, escrit per l'estatunidenc David F. Walker i dibuixat pel brasiler Marcus Kwame Andersoni publicat el març de 2022.



El partit dels panteres negres. Una novel·la gràfica
David F. Walker Marcus Kwame Anderson
Cartoné
17 x 24 cm
Color (portada)
192 pàgines
22,50 €
Fora de col·lecció (novel·la gràfica)
Març de 2022




INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

'El partit dels panteres negres' és un relat exhaustiu, encara que sobri, de l'ascens i la caiguda d’un dels moviments més influents de la història recent dels Estats Units.

El llegat dels panteres resisteix a la simplificació i gràcies a aquesta novel·la gràfica, els lectors podran tenir una comprensió més àmplia del context polític i social que va propiciar el naixement i el ràpid creixement del Partit Pantera Negra, conèixer-ne els principals líders i acostar-se a la història sencera del partit, des del naixement fins a la dissolució.

El llibre també serveix per conèixer el llegat que van deixar i el seu impacte icònic i polític fins als nostres dies.

David F. Walker

Escriptor de còmics, cineasta, periodista i pedagog guardonat. Va començar la seva carrera d’escriptor els anys noranta amb la revista autopublicada BadAzz MoFo. El 1997 va produir i dirigir Macked, Hammered, Slaughtered, and Shafted, un llargmetratge documental sobre la història de les pel·lícules d’explotació negra. Walker és conegut sobretot pel seu treball en novel·les gràfiques i còmics, que inclou publicacions com The Life of Frederick Douglass (Ten Speed Press), la sèrie guardonada amb el premi Eisner Bitter Root (Image Comics) i la sèrie aclamada per la crítica Naomi (DC Comics). Ha escrit per a Marvel Comics (Luke Cage, Occupy Avengers, Power Man and Iron Fist, Nighthawk, Fury, Deadpool), DC Comics (Cyborg, Young Justice), Dynamite Entertainment (Shaft) i Dark Horse (Number 13). És professor a temps parcial a la Universitat Estatal de Portland.


Enllaços:

Fitxa de El partit dels panteres negres, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de David F. Walker, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Marcus Kwame Anderson, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Tigre de paper, a Tebeofera (en castellà)


Fonts d'informació: els webs de Tigre de paper Edicions i Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada