02 de gener 2023

Editorial Finestres (6): Alice Guy, de José-Louis Bocquet i Catel Muller


L'Editorial Finestres és una editorial catalana creada a Barcelona el 2021. Està especialitzada en còmic d'autor en català.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català del còmic Alice Guy, escrit per José-Louis Bocquet i dibuixat per Catel Muller, ambdós francesos, i publicat el maig de 2022.Alice Guy
José-Louis Bocquet i Catel Muller
Rústica amb solapes
17 x 24 cm
Color (portada), blanc i negre (interior)
400 pàgines
30 €
Maig de 2022INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

El 1895, a Lió, els germans Lumière inventen el cinematògraf. Un any més tard, a París, Alice Guy filma la seva primera pel·lícula. Té 23 anys. Valenta i independent, testimoni privilegiat del naixement del món modern, Alice Guy és la primera cineasta de la història del setè art.

Des de principis del segle XX, a la vegada directora, guionista i productora, la jove transforma l’oficina fotogràfica de Léon Gaumont en una gran empresa de producció cinematogràfica. Quan, el 1901, travessa l’Atlàntic per conquerir Amèrica, Alice s’imposa creant la seva pròpia empresa i construint els seus estudis. Entre 1897 i 1922, als Buttes-Chaumont a Fort Lee, dirigirà centenars de pel·lícules.

Crònica d’un art en plena eclosió, Alice Guy descobreix una heroïna oblidada d’un capítol major de la història del cinema.

JOSÉ-LOUIS BOCQUET

José-Louis Bocquet (Neuilly-Sur-Seine, 1962) és periodista, crític literari i guionista de còmics. La seva ploma s’ha posat al servei de fanzins com Bizu, revistes com Metal Hurlant, i biografies d’autors com Hergé o Goscinny. Bocquet ha participat en diferents guies del novè art i ha estat assessor d’impremta i director editorial del col·lectiu de ciència-ficció Les Humanoïdes Associés. Juntament amb Catel Muller, ha portat al món de les vinyetes les biografies d’artistes com Olympe de Gouges, Kiki de Montparnasse, Joséphine Baker o Alice Guy.

CATEL MULLER

Catel Muller (Estrasburg, 1964) es va graduar en Arts Decoratives, però molt aviat va decidir posar el seu talent al servei de la novel·la gràfica. Va ser guardonada amb l’Artémisia de còmic femení per l’àlbum Ainsi soit Benoîte Groult. A l’editorial Casterman ha publicat Kiki de Montparnasse, Olympe de Gouges Joséphine Baker i Alice Guy, unes biografies multipremiades arreu del món. També va ser coronada l’any 2018 amb el Gran Premi de Bèlgica Diagonale-Rossel a tota una carrera. Catel Muller s’ha consolidat com una de les principals autores del novè art.


Enllaços:

Tast d'Alice Guy, al web de l'editorial
Fitxa d'Alice Guy, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de José-Louis Bocquet, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Catel Muller, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de l'Editorial Finestres, a Tebeosfera (en castellà)


Fonts d'informació: els webs de l'Editorial Finestres Tebeosfera i el bloc ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada