04 de gener 2023

Llibres del Segle (1): Rafael Masó, arquitecte; de Josep Pastells i Iván García


Llibres del Segle és una editorial independent catalana.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català del còmic Rafael Masó, arquitecte. La vida i l'obra del rellevant creador noucentista, escrit per Josep Pastells i dibuixat per Iván García, ambdós catalans; i publicat l'agost de 2022.Rafael Masó, arquitecte. La vida i l'obra del rellevant creador noucentista
Josep Pastells i Iván García
Rústica
Color (portada), blanc i negre (interior)
48 pàgines
16 €
Agost de 2022


INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Una vida en còmic

Un dels besnets de Rafael Masó Valentí escolta des del llit, encisat, la història del seu besavi, un artista polifacètic considerat un dels arquitectes catalans més destacats del segle XX. El relat ressegueix els moments més importants de la vida de Masó, incloent-hi l'activitat cívica i política, el seu pas pel calabós durant la dictadura de Primo de Rivera, l'amistat amb Prudenci Bertrana i Fidel Aguilar i detalls fins ara inèdits del festeig amb Esperança Bru, que malgrat l'oposició paterna acabaria convertint-se en la seva dona. També mostra els viatges formatius a Europa, les diferents etapes com a arquitecte, les principals obres que va dissenyar i el seu afany de canviar la fesomia urbana de Girona.

Iván García

Nascut a Rubí el 1975, crescut a Girona i actualment resident a Mallorca, és un autor de còmics i iŀlustrador autodidacta. Amb guió de Josep Pastells, ha publicat el còmic Ferrater Mora, filòsof (Documenta Universitaria) i, amb guió propi, Por un puñado de dracmas (Grafito Editorial). Coŀlabora regularment a la Revista de Girona.

Josep Pastells

Nascut a la Creueta, Quart, 1966. És periodista i escriptor. Llicenciat en Ciències de la Informació, actualment coordina la Revista de Girona. Ha publicat deu noveŀles, tres reculls de relats, un conte infantil en anglès amb dibuixos de Lluís Lloret, un còmic iŀlustrat per Iván García i un estudi periodístic sobre el Fòrum Carlemany.

Enllaços:

- Fitxa de Rafael Masó, arquitecte, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Josep Pastells, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa d'Iván García, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Llibres del Segle, a Tebeosfera (en castellà)


Fonts d'informació: els webs de Llibres del Segle i Tebeosfera i el bloc ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada