15 de desembre 2018

Aloma Editors: obres de Jordi Planellas


Aloma Editors és una editorial andorrana. Ha publicat almanco dos còmics en català: Història digital d'Andorra (2013) i Història digital de Catalunya (2015), ambdós de Jordi Planellas. El primer només es pot comprar a llibreries d'Andorra.

Agraesc a l'autor la seva ajuda en l'elaboració de l'entrada.


HISTÒRIA DIGITAL D'ANDORRA

Història digital d'Andorra
Jordi Planellas
23,5 x 31,2 cm
Color (portada i interior)
64 pàgines
Enquadernat en rústica
22 €
Abril de 2013







Amb un to divertit i sentit de l'humor el llibre, protagonitzat per la Txell, que ens fa de guia i ens explica els episodis que més han marcat el nostre racó de món, i ho fa amb un to modern, intentant emular una tablet. Toca tots els temes més importants des dels orígens del Principat als fets més recents en el calendari ja que ens parla de l'obertura econòmica. El còmic, dibuixat i escrit per Planellas ha contat amb el suport d'Albert Villaró i Joan Peruga i amb correccions de Maria Cucurull.

No és el primer còmic de la història del país ja que als anys 80 n'hi va haver un, però si que compta amb uns dibuixos més divertits i un to més distès. El publica Aloma editors.


HISTÒRIA DIGITAL DE CATALUNYA

Història digital de Catalunya
Jordi Planellas
23,5 x 31, 2 cm
Color (portada i interior)
64 pàgines
Enquadernat en cartoné
15 €
Abril de 2015







Història digital de Catalunya és un recorregut ple d'humor i ironia per les principals fites històriques de Catalunya. La revisió històrica i d'estil ha anat a càrrec de l'escriptor Albert Villaró.

El còmic explica a través de més de 500 vinyetes i 600 personatges els esdeveniments que més han marcat Catalunya. És un llibre adreçat a tots els públics i a totes les edats que es completa amb 40 mapes explicatius i 36 codis QR.

‘Història Digital de Catalunya’ viatja des dels primers bacteris protocatalans fins a la convocatòria de les eleccions del 27 de setembre.

Els darrers esdeveniments ocorreguts des de la celebració dels comicis i els que aniran succeint a Catalunya, es poden seguir a través d'actualitzacions periòdiques a la web d'Aloma Editors www.alomaeditors.com/hdc i mitjançant el codi QR que trobareu al còmic.


Enllaços:

Fitxa d'Història digital d'Andorra, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa d'Història digital de Catalunya, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Jordi Planellas, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa d'Aloma Editors, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de Nus de llibres Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada