15 de desembre 2018

Panini Cómics (2): 1714 Baluard, de Cels Piñol i Àlex Santaló


Panini Cómics és el segell de l'empresa Panini España que acull els còmics que no són de l'editorial estatunidenca Marvel ni mangues. Panini España va ser creada el 1986 i forma part del Grupo Panini, una empresa italiana fundada el 1961.  

El segell Panini Còmics ha publicat alguns còmics en català. Aquesta entrada està dedicada a 1714 Baluard, amb guió i esbossos a llapis de Cels Piñol i dibuix i color d'Àlex Santaló (març de 2014). El mes de juliol d'aquell any, Cels Piñol va anunciar al seu compte de Twitter que s'havien venut 2865 exemplars del còmic (ComiCat, notícia del 16 de juliol de 2014).


1714 BALUARD

1714 Baluard
Cels Piñol, Àlex Santaló
18,8 x 28,2 cm
Color (portada i interior)
48 pàgines
Enquadernat en cartoné
9,95 €
Març de 2014








11 de setembre de 1714.

Barcelona, després de resistir heroicament un setge brutal, es rendeix a les tropes borbòniques. Així doncs, s'acaba la Guerra de Successió en la qual els catalans han demostrat ser una peça clau a l'escenari polític europeu, a la lluita contra l'absolutisme i en favor de la llibertat; un poble pràcticament irreductible i uns combatents ferotges.

A l'hivern, Joan Constantí Rambó, fuseller de muntanya, veterà i heroi de guerra, arriba a la població de Ger, la Cerdanya, amb una missió secreta que dur a terme. Però un escamot de tropes franceses s'interposarà en el seu camí. 

L’han acorralat...
 
Panini Còmics participa en els actes de commemoració del Tricentenari amb aquesta novel·la gràfica realitzada per dos dels grans talents del còmic català del moment, Cels Piñol i Àlex Santaló. Acció, aventura, dramatisme, èpica, humor i ficció històrica es fusionen en una obra singular, tendra i sorprenent.



Enllaços:

- Ressenya de 1714 Baluard, de Llop Segarrenc a ComiCat
- Ressenya de 1714 Baluard, d'Emili Samper a ComiCat
Fitxa de 1714 Baluard, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Cels Piñol, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa d'Àlex Santaló, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Panini España, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de Panini Cómics Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada