dissabte, 22 de desembre de 2018

Norma Editorial (8): Vinòmics, de diversos autors


Norma Editorial és una empresa catalana fundada per Rafael Martínez l'any 1977. El mes de maig d'enguany va publicar una revista amb el seu catàleg (incomplet) de còmics i altres productes en català: Còmics en català. Vinyetes que parlen la teva llengua.

L'any 2016, la DO Catalunya va presentar 7 historietes inspirades en el món del vi, signades per 8 autors catalans, que varen ser publicades al web de l'entitat (Vinòmics, 1a edició). L'any 2017, se'n varen publicar altres 7, realitzades per altres 10 autors catalans (Vinòmics, 2a edició). El coordinador d'ambdues edicions és Raúl Deamo.

El febrer de 2018, Norma Editorial va publicar el llibre Vinòmics. Relats gràfics amb gust de bon vi, que recopila les 14 històrietes en la seva versió en català.


VINÒMICS. RELATS GRÀFICS AMB GUST DE BON VI

Vinòmics. Relats gràfics amb gust de bon vi
Diversos autors
17 x 24 cm
Color (portada i interior)
136 pàgines
Enquadernat en cartoné
19,95 
Febrer de 2018

RELATS INSPIRATS EN LA BEGUDA MÉS SOCIAL A CÀRREC D´ALGUNS DELS MILLORS AUTORS DEL NOSTRE PAÍS
Vinòmics són un conjunt de còmics que s´inspiren en el món del vi. Peces curtes de diferents gèneres narratius i estils gràfics: vivència autobiogràfica, humor quotidià, paròdia cinematogràfica, gènere negre, drama d´època, relat eròtic, assaig gràfic i fins a ciencia-ficció. Un sorprenent i deliciós maridatge de còmic i vi. Un veritable tribut del novè art cap a una beguda social, un territori vinícola i una tradició que ens van portar les civilitzacions clàssiques a través de la Mediterrània.
Alguns dels millors artistes del país han elaborat aquest mosaic narratiu amb els colors del vi: Alberts Monteys, Deamo Bros, Manel Fontdevila, Oriol Malet, Sagar, Maribel Carod, David Morancho, Miguel Gallardo, Jaime Martín, Bea Tormo, Raule, Roger Ibáñez, Àlex Roca, Andrés Palomino, Ana Belén Rivero, Martín Tognola i Jorge Carrión. Un projecte coordinat per Raúl Deamo.

Enllaços:
- Vinòmics, una iniciativa de DO Catalunya, a ComiCat (notícia de l'1 d'agost de 2016)
- El bon vi i les seves historietes en català, a ComiCat (notícia del 24 de maig de 2017) 
Ressenya de Vinòmics. Relats gràfics amb gust de bon vide Llop Segarrenc a ComiCat
Fitxa de Vinòmics. Relats gràfics amb gust de bon vi, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Norma Editorial, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de Norma Editorial, en català i en castellàTebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari