28 de febrer 2019

Astiberri (3): obres de Craig Thompson


Astiberri és una editorial basca creada l'any 2001. Ha publicat diversos còmics en català.

Aquesta entrada està dedicada als dos còmics realitzats per l'autor estatunidenc Craig Thompson, que Astiberri ha publicat en català: Blankets, el juny de 2004, a dia d'avui esgotat/descatalogat, i Habibi, el setembre de 2011.


BLANKETS

Blankets
Craig Thompson
17 x 24 cm
Color (portada) blanc i negre (interior)
600 pàgines
Enquadernat en cartoné
35 €
Col·lecció Sillón orejero
Juny de 2004
Esgotat/descatalogat







És la crònica autobiogràfica d'un primer amor però Thompson va més enllà i la converteix en un apassionant testimoni sobre el pas de l'adolescència a l'edat adulta. És un llibre d'esperança, profundament humanista. El pes del fanatisme religiós que amara els personatges, inclosos els protagonistes, pot parèixer exagerat al públic europeu, però és comprensible en l'ambient en el qual va viure la seva infància i adolescència. En aquest sentit assistim a l'evolució espiritual de Craig i a l'abandonament d'un culte massa opressor i infantilitzant.


HABIBI

Habibi
Craig Thompson
17 x 21,8 cm
Color (portada), blanc i negre (interior)
672 pàgines
Enquadernat en cartoné
39 €
Col·lecció Sillón orejero
Setembre de 2011







Han calgut set anys perquè Craig Thompson, el celebrat autor de Blankets (Astiberri, 2004), hagi acabat Habibi, la seva nova i ambiciosa novel·la gràfica. A través d'un paisatge de deserts, harems i un batibull de modernes deixalles industrials, Habibi explica la història de la Dodola i en Zam, una parella d'esclaus refugiats units per la casualitat, les circumstàncies i l'amor que sorgeix entre ells.

A la vegada contemporània i intemporal, Habibi ens ofereix una història d'amor commovedora, una paràbola sobre la nostra relació amb la natura, la divisió cultural entre el primer i el tercer món, l'herència compartida entre cristianisme i islamisme i la màgia d'explicar històries.

El llançament de Habibi ha generat un considerable enrenou en els mitjans de comunicació nordamericans. La nova obra de Thompson es publica simultàniament als Estats Units, Espanya, França, Alemanya i Holanda, i l'autor, després d'una gira de presentació pels Estats Units, farà el mateix a Europa.


Enllaços:

Presentació de l'editorial, al seu web (en castellà)
Ressenya de Habibi, de Marc Pastor i Sanz a ComiCat
Ressenya de Habibi, de Llop Segarrenc a ComiCat
Fitxa de Blankets, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Habibi, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Craig Thompson, al web d'Astiberri (en castellà)
- Fitxa de Craig Thompson, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa d'Astiberri, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs d'Astiberri Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada