dimecres, 25 de desembre de 2019

9GE (4) / Quorum Llibres (1): Duchamp: Detonació controlada, de Gerard Pàmies


Quorum Llibres és una plataforma de micromecenatge que forma part de 9 Grup Editorial, del qual també hi formen part Angle Editorial, Cossetània Edicions, Eumo Editorial i Lectio Ediciones. Ha publicat un còmic en català.

Aquesta entrada està dedicada al còmic Duchamp: Detonació controlada, de l'autor català Gerard Pàmies. Entre el 9 de maig i el 17 de juny de 2019 es va desenvolupar la campanya de micromecenatge al web de Quorum Llibres per publicar aquest còmic, que va acabar amb èxit. A Illa de Còmic, ens vàrem fer ressò de la campanya.


DUCHAMP: DETONACIÓ CONTROLADA

Duchamp: Detonació controlada
Gerard Pàmies
17 x 24 cm
Color
120 pàgines
Enquadernat en rústica
13,70 €
Col·lecció No-ficció núm. 7
Octubre de 2019
INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Qui no coneix la principal icona del dadaisme, l'urinari, la Fountain de Duchamp? Qui no recorda l'impacte de trobar un dels seus objectes, anomenats ready-mades, en una sala de museu?

Darrere aquestes obres que formen part de la Història de l'Art hi ha la figura enigmàtica de Marcel Duchamp. Amb els seu silenci (sobrevalorat, segons Beuys), el seu iconoclasme i la radicalitat de les seves obres va ser principal sospitós del dadaisme, declarat àrbitre pels surrealistes i referent de la nova generació pop als anys 60. De fet, el seu caràcter iconoclasta ha transformat l'obra d'art i la seva relació amb l'espectador.

Però, tot i ser una figura clau dels principals moviments del segle XX, no és un personatge mediàtic com Picasso o Dalí. Duchamp no deixà memòries ni diaris, evitava les entrevistes i la publicitat. Per als duchampians, segueix sent una figura misteriosa.

Quina és la seva història? En aquesta biografia il·lustrada, Gerard Pàmies ens passeja per la seva vida des dels orígens bohemis a París, on desenvoluparia els seu cubisme, fins a la seva estada a Buenos Aires i els estius a Cadaqués, on cultivaria una gran amistat amb Dalí, passant pel Nova York d'entreguerres, on seria figura central del dadaisme.

Gerard Pàmies

Gerard Pàmies, nascut a Barcelona l'any 1980, amb un llapis sota el braç. Llicenciat en Belles Arts. Treballa com a dissenyador d'interfícies gràfiques. Des de ben petit, ha considerat el còmic com el mitjà universal. Combina totes les arts i és accessible a tothom. Present en totes les cultures i obert a tot tipus d'històries.

Enllaços:

- Campanya de micromecenatge per a "Duchamp: Detonació controlada", a ComiCat (notícia del 23 de març de 2019)
- Anunci de la publicació de Duchamp: Detonació controlada, a ComiCat
Entrevista a en Gerard Pàmies, a ComiCat

Fonts d'informació: els webs de Quorum Llibres Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari