17 d’agost 2018

Presentació del blog


[Darrera revisió: 9 de març de 2019]

Benvinguts a Illa de Còmic: el còmic publicat en català.

Aquest blog pretén col·laborar en la difusió del còmic (historieta il·lustrada, tebeo, novel·la gràfica) que es publica en català. Per això, les entrades d'Illa de Còmic estaran dedicades a les entitats, públiques i privades, i als autors que n'han editat. En principi, la intenció és recopilar tots aquells publicats en els darrers 15 anys, aproximadament, i que encara es poden comprar de primera mà a les llibreries o directament a les editorials o als autors que els han publicat.


Illa de Còmic té tres grans referents. En primer lloc, ComiCat. Des de fa més de deu anys (gener de 2008), podem seguir l'actualitat del còmic en català gràcies a aquest blog. Els seus col·laboradors hi anuncien les novetats de cada mes i els salons, les jornades, les exposicions i les presentacions que se celebren als Països Catalans al voltant del còmic; també comparteixen ressenyes de les seves lectures i reportatges sobre els salons. ComiCat és, en definitiva, el blog de referència per saber-ho tot del còmic que es publica en llengua catalana. En segon lloc, Jordi Riera, un dels col·laboradors de ComiCat i creador del web Catàleg de Còmic en Català (2008), on hi podeu trobar les referències de molts còmics publicats fins a l'any 2010. L'editorial Glénat li va publicar a finals de 2011 el llibre El còmic en català. Catàleg d'àlbums i publicacions (1939-2011). També escriu en el seu blog: El còmic en català. En tercer lloc, el web Tebeosfera, una immensa base de dades dels còmics publicats a l'Estat espanyol.



En definitiva, Illa de Còmic vol ser una font d'informació on es puguin trobar les referències dels còmics publicats en català als darrers anys i les dels còmics publicats fa més temps però que encara podem comprar a les llibreries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada