09 d’abril 2021

Andana Editorial (4): Temporada de collita, d'Ángel Abellán i Alba Flores


Andana Editorial és una empresa valenciana, d'Algemesí, fundada l'any 2009 i especialitzada en literatura infantil i juvenil.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català del còmic Temporada de collita, escrit per Ángel Abellán i dibuixat per Alba Flores, ambdós murcians, publicat el març de 2021. L'obra va guanyar el Premi València de Novel·la Gràfica 2020 (la tercera vegada que n'era convocat), organitzat per la Institució Alfons el Magnànim.


TEMPORADA DE COLLITA

Temporada de collita
Ángel Abellán i Alba Flores
A partir de 12 anys
Cartoné
24 x 17 cm
124 pàgines
Color
18 €
Col·lecció Andana Gràfica núm. 3
Març de 2021


INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

III PREMI VALÈNCIA DE NOVEL·LA GRÀFICA

Una novel·la gràfica sobre la precarietat i sobre l'actual món laboral.

Múrcia, 2009. Juli, una universitària perduda i desmotivada, acaba de ser contractada en una fàbrica on predomina el color ciment i l'olor de bresquilla. Allí coneixerà un grup ben divers de companys i companyes de treball amb qui establirà una profunda relació d'amistat, sobretot amb Rita, de mitjana edat, i amb Paqui, a punt de jubilar-se.

Temporada de collita ens mostra tres generacions distintes de dones que es reuneixen, cada matí a les onze, per menjar-se l'entrepà de l'esmorzar (no proveu de llevar-li el xoriç a Paqui, avisem) i parlar de les pors, inquietuds, diferències i similituds que les acosten i allunyen alhora. Tot això mentre contemplen, encantades, el camp de bresquilles que s'estén darrere de la fàbrica de conserves.

"A partir de detalls a penes insinuats, la narració ens introdueix a poc a poc en la complexitat de la vida de les humils dones treballadores, i reivindica el món obrer i la sororitat entre aquestes dones, amb un dibuix que enriqueix de forma exquisida la temàtica, aportant amb petits detalls i una aparent senzillesa un valor afegit a la bellesa i fluïdesa de la història" (valoració del jurat del premi València de novel·la gràfica de la Institució Alfons el Magnànim, 2020).

Ángel Abellán (Múrcia, 1988)

És un guionista hipocondríac amb una eterna síndrome de l’impostor.

Després de guanyar dos accèssits i un primer premi en el concurs regional Creamurcia (2018), s’engresca molt i s’embarca en la seua primera obra llarga, basada en uns pocs mesos d’experiència en una fàbrica de bresquilles del seu diminut poble.

Actualment, Ángel continua patint episodis d’ansietat generalitzada mentre espera molt fortament que t’agrade l’obra que tens a les mans.

Alba Flores (Murcia, 1991)

Graduada en Belles Arts i apassionada del dibuix. Pròxima al món editorial pel Màster de álbum infantil il·lustrat que va realitzar, il·lustra diversos articles en la revista ¡La Leche!

Guanyadora del primer premi de còmic Creamurcia (2018), guanya també el premi Network FLIC.

A la fi de 2018, arriba a les seues mans l’increïble guió que canviarà el rumb del seu treball.

Després de moltes llibretes il·lustrades per a definir personatges, només desitja que hages gaudit d’aquesta bonica història.


Enllaços:

- Tast de Temporada de collita, al web de l'editorial
Fitxa de Temporada de collita, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Ángel Abellán, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa d'Alba Flores, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de la col·lecció Andana Gràfica, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa d'Andana Editorial, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs d'Andana Editorial Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada