dimecres, 7 d’abril de 2021

José J. de Olañeta, Editor (1): Pare i fill. Cinquanta divertides trapelleries i aventures dibuixades per E. O. Plauen, d'Erich Ohser


José J de Olañeta, Editor és una editorial independent fundada a Palma el 1976 i especialitzada en temes religiosos, místics i espirituals.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català del còmic Pare i fill. Cinquanta divertides trapelleries i aventures dibuixades per E. O. Plauen, que inclou historietes del serial Vater und Sohn, una creació de l'autor clàssic alemany Erich Ohser (1903-1944), que les signava amb el nom d'E. O. Plauen. Va ser publicat el juliol de 2020 en el núm. 12 de la col·lecció Centelles.Pare i fill. Cinquanta divertides trapelleries i aventures dibuixades per E. O. Plauen
Erich Ohser
Rústica
9 x 14 cm
183 pàgines
Color
14 €
Col·lecció Centelles núm. 12
Juliol de 2020

INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

El gran dibuixant i caricaturista alemany E. O. Plauen va crear una de les obres més famoses i reeixides del còmic europeu: les entranyables històries de Pare i fill, dibuixades amb un art i una sensibilitat extraordinaris.

El dibuixant i il·lustrador alemany Erich Ohser (1903-1944) va viure una gran popularitat a la seva època gràcies, sobretot, a la sèrie de tires còmiques titulada Vater und Sohn (Pare i fill), que va aparèixer setmanalment a la premsa alemanya dels anys 30 i 40 del segle passat. De conviccions antinazis fermes, les caricatures que va fer dels jerarques del partit van costar a Ohser l’odi dels nacionalsocialistes, que li van prohibir treballar del seu ofici. Detingut finalment per la Gestapo, es va llevar la vida el dia abans de ser jutjat, l’abril del 1944. Les historietes que s’han aplegat aquí reflecteixen de manera molt simple la diversitat de situacions quotidianes —divertides, tendres, hilarants, agudes— viscudes per un pare bonàs i el seu fill petit, amb els seus estira-i-arronses d’entesa i conflicte domèstic. Pare i fill és sens dubte una de les obres culminants de l’art del còmic europeu de la primera meitat del segle xx.


Enllaços:

Fitxa d'Erich Ohser, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de José J. de Olañeta, Editor, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de José J de Olañeta, Editor i Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari