06 d’abril 2021

Símbol Editors (2): els còmics de Virgile Dureuil i Sylvain Tesson


[Darrera actualització: 26 d'agost de 2022]

Símbol Editors és una editorial catalana creada el 1998. Ha publicat alguns còmics en català. El desembre de 2019 va anunciar que publicaria una nova col·lecció de novel·les gràfiques, titulada Il·lustrada.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català dels còmics dels autors francesos Virgile Dureuil i Sylvain Tesson. L'octubre de 2020, l'editorial va publicar Dins els boscos de Sibèria, escrit i dibuixat per Dureuil. És l'adaptació gràfica del text homònim (un assaig autobiogràfic) de Tesson. El març de 2022, va publicar Berézina, escrit per Tesson i dibuixat per Dureuil. Ambdós còmics formen part de la col·lecció Il·lustrada.



Dins els boscos de Sibèria
Virgile Dureuil i Sylvain Tesson
Cartoné
19 x 26,8 cm
116 pàgines
Color
20 €
Col·lecció Il·lustrada
Octubre de 2020







INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Entre el final de l'hivern i el començament de l'estiu, l'escriptor Sylvain Tesson s'instal·là sis mesos en una cabana aïllada a la riba del mar Baikal, en un racó oblidat del món. Va començar, aleshores, una de les aventures més apassionants que una persona pot emprendre: un viatge interior, dins dels boscos de Sibèria.

Virgile Dureuil és il·lustrador i aquest és el seu primer llibre.

Sylvain Tesson és un viatger i escriptor francès. Ha guanyat, entre d'altres, el premi Goncourt de la Nouvelle i el premi Goncourt.



Berézina
Virgile Dureuil Sylvain Tesson
Cartoné
19 x 26,8 cm
134 pàgines
Color
22 €
Col·lecció Il·lustrada
Març de 2022







INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

BERÉZINA ens acosta una història encara molt desconeguda pel públic català: la retirada de les tropes imperials de Napoleó després de la campanya de Rússia i l’aventura i la tragèdia que comportà per milers de soldats. Més actual que mai pel conflicte bèl·lic que, de nou, ha esclatat a l'est d'Europa.

1812. La Grande Armée de Napoleó fuig de Rússia, del fred i de la mort. Aquest terrible fracàs, que presagiava la caiguda de l'Emperador, va inspirar una expressió popular ben coneguda arreu de França que ha quedat incorporada en el llenguatge quotidià: Berézina, el nom del riu ide la batalla que hi tingué lloc, s'utilitza per referir-se a una gran tragèdia.

Amb quatre amics més, russos i francesos, Sylvain Tesson refà, a bord d’un sidecar, tota la ruta de l'Emperador. Combinant la història i el relat de viatge, Berézina ens recorda una epopeia sorprenent que va marcar el destí de Napoleó i el dels milers d'homes que li van jurar fidelitat.


Enllaços:

Ressenya de Dins els boscos de Sibèria, de Llop Segarrenc a ComiCat
- Ressenya de Berézina, de Llop Segarrenc a ComiCat
- Fitxa de Dins els boscos de Sibèria, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Berézina, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Virgile Dureuil, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Sylvain Tesson, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Símbol Editors, a Tebeosfera (en castellà)


Fonts d'informació: els webs de Símbol Editors Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada