26 de juliol 2024

Símbol Editors (7): Dersú Uzalà, de Vladímir Arséniev, Miquel Cabal Guarro i Toni Térmens


Símbol Editors és una editorial independent catalana creada l'any 1998. Ha publicat alguns còmics en català. El desembre de 2019 va anunciar la publicació d'una nova col·lecció de novel·les gràfiques, titulada Il·lustrada.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català del còmic Dersú Uzalà, escrit per Miquel Cabal Guarro dibuixat per Toni Térmens, ambdós catalans. Va ser publicat el novembre de 2023 a la col·lecció Il·lustrada. És l'adaptació al còmic del llibre homònim de l'autor rus Vladímir Arséniev (1872-1930), publicat també per Símbol amb la traducció de Miquel Cabal.



Dersú Uzalà
Vladímir Arséniev, Miquel Cabal Guarro i Toni Térmens
Cartoné
18,4 x 26 cm
128 pàgines
Color
23 €
Col·lecció Il·lustrada
Novembre de 2023







INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

A principis del segle xx, l’explorador rus Vladímir Arséniev és enviat a la regió del riu Ussuri, a Sibèria, amb el propòsit d’explorar i cartografiar la zona. Allà fa amistat amb un caçador de la taigà anomenat Dersú Uzalà, que viu tot sol al bosc. El secret d’aquesta amistat caldrà buscar-lo en l’actitud delsdos protagonistes, d’orígens molt diferents, però que comparteixen la mateixa reverència per les coses senzilles de la terra.

Dersú Uzalà és un cant a l’amistat, al respecte, a la natura, a la vida. L’aproximació que es fa a una determinada manera d’entendre el món i a la relació de l’home amb la natura sorprèn per la seva clarividència i és, també, un exemple de respecte per l’alteritat. L’entesa amb l’altre és possible si l’apropament es fa des del respecte i l’estimació.

AUTORS

Vladímir Klàvdievitx Arséniev (Sant Petersburg, 1872 – Vladivostok, 1930) prengué part en dotze grans expedicions científiques entre 1902 i 1930 a la part més oriental de Sibèria. De la documentació geogràfica, botànica, geològica i etnogràfica acumulada, escrigué més de seixanta obres, d’entre les quals Dersú Uzalà i Pel país de l’Ussuri són les més celebrades.

Miquel Cabal Guarro (Barcelona, 1977) és traductor literari de rus i professor universitari.

Toni Térmens Fuentes (Sabadell, 1975) és il·lustrador i professor de dibuix.


Enllaços:

Fitxa de Dersú Uzalà, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Vladímir Arséniev, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Miquel Cabal Guarro, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Toni Térmens, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Símbol Editors, a Tebeosfera (en castellà)


Fonts d'informació: les webs de Símbol Editors Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada