22 de juliol 2024

Mai Més (5): Friday, d'Ed Brubaker, Marcos Martín i Muntsa Vicente


Mai Més és una editorial catalana independent fundada per Judit Terradellas i Sergio Pérez a Barcelona l'any 2019. Està especialitzada en llibres i còmics fantàstics (ciència-ficció, fantasia i terror). Ha publicat alguns còmics en català.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català de la col·lecció de còmic de misteri Friday, escrita pel guionista estatunidenc Ed Brubaker, dibuixada per l'artista català Marcos Martín i amb colors de la catalana Muntsa Vicente. La traducció és d'Ernest Riera. Avui en dia, s'han publicat els dos primers volums (de tres), titulats Llibre 1: El primer dia de Nadal (novembre de 2023) i Llibre 2: En una nit freda d'hivern (març de 2024), respectivament. El 3r i darrer es publicarà a la tardor de 2024. Cada volum inclou tres histories publicades originalment a la plataforma de còmic digital Panel Syndicate.


FRIDAY

Friday
Ed Brubaker, Marco Martín i Muntsa Vicente
Traducció d'Ernest Riera
Rústica
15 x 23 cm
Color
120 pàgines
17,95 €









INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL del núm. 1

«FRIDAY és una obra mestra per part de tres dels grans mestres del mitjà.»
Brian K. Vaughan

Guanyador del PREMI EISNER com a Millor Còmic Digital

Un heroi detectiu adolescent a la fi es fa gran en el primer volum d’aquesta obra mestra postjuvenil dels celebrats creadors Ed Brubaker (Reckless, Pulp, Criminal) i Marcos Martín (The Private Eye, Daredevil), amb els colors excel·lents de Muntsa Vicente (The Private Eye, She-Hulk).

Friday Fitzhugh es va passar la infantesa resolent crims i descobrint secrets ocults i ocultistes amb el seu millor amic Lancelot Jones, el noi més intel·ligent del món. Però això és el passat, i ara ella estudia a la universitat, comença una nova vida pel seu compte. Però quan la Friday torna a casa per les vacances de Nadal, també torna immediatament a l’òrbita d’en Lance i descobreix que una cosa molt estranya i perillosa està passant al seu poble de Nova Anglaterra…

Seran literalment unes vacances de Nadal infernals, i potser no sobreviuran per veure el Cap d’Any.






Enllaços:

Presentació de l'editorial, a la seva web
Ressenya de Friday Llibre 1, de Llop Segarrenc a ComiCat
Ressenya de Friday Llibre 2, de Llop Segarrenc a ComiCat
Fitxa de Friday, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa d'Ed Brubaker, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Marcos Martín, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Muntsa Vicente, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Mai Més, a Tebeosfera (en castellà)


Fonts d'informació: les webs de Mai Més i Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada