08 de juliol 2024

Editorial Males Herbes (4): Josep Palau i Fabre. La joia de viure, de Julià Guillamon i Toni Benages i Gallard


L'editorial Males Herbes és una empresa catalana nascuda l'any 2012. A la seva web, s'hi indica que "els tres pilars" del seu catàleg són "la sàtira, la contracultura i la temàtica fantàstica". L'any 2015 va començar a publicar còmics en català.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català del còmic Josep Palau i Fabre. La joia de viureescrit per Julià Guillamon i dibuixat per Toni Benages i Gallard, ambdós catalans. Va ser publicat el juny de 2017.



Josep Palau i Fabre. La joia de viure
Julià Guillamon i Toni Benages i Gallard
Cartoné
17 x 24 cm
Color (portada), blanc i negre (interior)
64 pàgines
18 €
Col·lecció Demoníacs
Juny de 2017






INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

"La joie de vivre" és el títol d'una famosa obra de Picasso pintada a Antibes el 1946. És una paròdia d'un quadre de Matisse que representa un paisatge de l'Arcàdia. "Picasso va anar a la Costa Blava per retrobar la plenitud física i la salut de l'ull", va escriure Josep Palau i Fabre en un dels seus assaigs sobre el pintor. Amb el mateix esperit (voluntat paròdica, contundència física i exuberància visual), Julià Guillamon i Toni Benages i Gallard han recreat les aventures de Palau i Fabre a Llançà: un "Little Nemo" calb i barbut que, mentre és a la platja, es fa el dinar o llegeix davant del portal, imagina mons fabulosos plens de dones, sol i mar.


Enllaços:

Fitxa de Josep Palau i Fabre. La joia de viure, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Toni Benages i Gallarda Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Julià Guillamon, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Males Herbesa Tebeosfera (en castellà)


Fonts d'informació: les webs de Males Herbes Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada