dimarts, 26 de març de 2019

Astiberri (4): Els conillets suïcides, d'Andy Riley


Astiberri és una editorial basca creada l'any 2001. Ha publicat alguns còmics en català.

Aquesta entrada està dedicada a les obres de l'autor britànic Andy Riley que Astiberri ha publicat en català: El llibre dels conillets suïcides (agost de 2010) i El retorn dels conillets suïcides (desembre de 2015).


EL LLIBRE DELS CONILLETS SUÏCIDES

El llibre dels conillets suïcides
Andy Riley
18 x 14 cm
Color (portada) blanc i negre (interior)
96 pàgines
Enquadernat en cartoné
10 €
Col·lecció Kili Kili
Agost de 2010


INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Encara que mai arribem a conèixer-ne els motius, a vegades, els conillets decideixen que estan farts d’aquest món i no volen continuar vivint. El llibre dels conillets suïcides ens mostra més de cent d’aquests éssers petits, peluts i suaus, i les diferents maneres, si l’una estrafolària l’altra encara més, que trien per abandonar-lo. El pervers sentit de l’humor d’Andy Riley provocarà la hilaritat del lector, que no deixarà d’admirar la imaginació d’un artista que no té prejudicis per mostrar el costat fosc d’uns animalets que (gairebé) tothom veu amb simpatia.

S’han venut més de 30.000 exemplars de la saga de Los conejitos suicidasen castellà, que té la continuació en el volum El regreso de los conejitos suicidas (pròximament també en català).


EL RETORN DELS CONILLETS SUÏCIDES

El retorn dels conillets suïcides
Andy Riley
18 x 14 cm
Color (portada) blanc i negre (interior)
96 pàgines
Enquadernat en cartoné
10 €
Col·lecció Kili Kili
Desembre de 2015


INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Després de l’èxit aconseguit amb El llibre dels conillets suïcides, Andy Riley demostra que si alguna cosa els sobra als seus sorprenents personatges és imaginació. Durant les seves 96 pàgines els conillets suïcides fan gala d’una creativitat inesgotable a l’hora d’imaginar noves i recargolades maneres de posar fi a les seves vides. D’un en un, en grup, i de vegades homenatjant pel·lícules conegudes, a l’hora de trobar noves formes de suïcidar-se els conillets d’Andy Riley són incomparables.

El sentit de l’humor pervers d’Andy Riley provocarà la hilaritat del lector, que no deixarà d’admirar la imaginació d’un artista que no té prejudicis per mostrar el costat fosc d’uns animalets que (gairebé) tothom veu amb simpatia.

Són més de 58.000 exemplars venuts per la saga de Los conejitos suicidas en castellà, que té la seva continuació en l’edició en català d’El llibre dels conillets suïcides.

"El cas és que veure les immolacions, decapitacions i desmembraments d’aquests animalets suaus i peluts, tan íntimament lligats a la innocència i la candidesa, resulta catàrtic i hilarant, si no jocosament malaltís." Andrés S. Braun - El País


Enllaços:

Presentació de l'editorial, al seu web (en castellà)
Fitxa d'El llibre dels conillets suïcides, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa d'El retorn dels conillets suïcides, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa d'Andy Riley, al web d'Astiberri (en castellà)
Fitxa d'Andy Riley, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa d'Astiberri, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs d'Astiberri Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari