17 d’agost 2024

Sisè aniversari de L'Illa de Còmic


Benvinguts/des a L'Illa de Còmic,

Avui el blog compleix 6 anys: només és un infant que just ha de començar l'Educació Primària. El 17 d'agost de 2018 vaig publicar la primera entrada. El que pretenia fer en aquells moments, bàsicament, era començar a construir un catàleg dels còmics publicats en català, i en paper, durant els darrers 10/15 anys; a través d'entrades estructurades a partir de les editorials i dels autors que n'han publicat. Avui en dia, aquest objectiu segueix vigent.

A l'entrada del 4t aniversari, us vaig contar les circumstàncies que conduïren a la creació de L'Illa de Còmic, a través d'una petita història farcida d'amor per la historieta, per la llengua catalana i per l'institut on faig feina. A la del 5è aniversari, vaig parlar del creixement que ha experimentat el còmic en català els darrers anys.

En aquests sis anys, he publicat 459 entrades. La majoria d'elles són fitxes que inclouen la informació bàsica d'uns 1.500 còmics publicats en català (sense comptar les revistes), els quals es poden comprar a les llibreries, a les editorials o als autors que els han publicat. En el cas de saber que un còmic està esgotat o descatalogat, ho he indicat a l'entrada corresponent.

Als darrers dotze mesos, he compartit la llista dels còmics publicats l'any 2023, ordenats per editorials. Aquesta és la 9a llista incorporada a L'Illa de Còmic i s'afegeix a les publicades anteriorment: 2015201620172018201920202021 i 2022. A més, també hi teniu les ordenades per mesos de 20192020202120222023 i 2024.

Enguany he començat a afegir una informació important: el/s traductor/s al català del còmics, en els casos en què la llengua original sigui una altra. De fet, la majoria de còmics publicats en català són traduccions. És just i necessari indicar qui és el traductor perquè també és un dels autors del còmic.

Com cada any, us vull agrair la visita a tots els que, en qualque moment, heu entrat al blog. També vull agrair la informació que han aportat alguns autors per poder elaborar l'entrada corresponent a les seves obres. Finalment, vull expressar el meu agraïment a Llop Segarrenc, pel suport que me dóna des del compte de Twitter de ComiCat; i a Jose A. Serrano, de Guía del cómic, per descobrir-me còmics que no coneixia.

Salut i còmics,

Jaume Tugores Frau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada