divendres, 2 de novembre de 2018

Amaníaco ediciones (1) / Cayolargo Ediciones: Capablanca, de Joan Mundet


Amaníaco ediciones és una editorial independent catalana. Els seus orígens estan vinculats al fanzine (actualment, revista) Amaníaco, que va néixer l'any 1991. Ha publicat alguns còmics en català. L'editor és Jordi Coll.


L'any 2017, l'editorial va començar a publicar en català la col·lecció Capablanca, de Joan Mundet. Avui en dia (novembre de 2018), n'ha publicat els dos primers volums: A cara o creu i Dues morts. A les portades, també hi apareix el segell editorial de l'autor: Cayolargo Ediciones.


CAPABLANCA

Capablanca
Joan Mundet
16'8 x 24 cm
Color (portada), blanc i negre (interior)
112 pàgines
Enquadernat en rústica, amb solapes
10 €

Capablanca 1. A cara o creu (octubre de 2017)

Encara no fa un any que vam presentar l'edició en castellà del llibre i ara, com que els escenaris i l'entorn on es desenvolupa l'acció de les aventures del personatge transcorre a Catalunya, hem cregut convenient treure una nova edició en català.

El còmic Capablanca. A cara o creu, es va presentar durant la celebració de la segona edició del Girocòmic, la fira del còmic i l'entreteniment de Girona que es va celebrar del 12 al 15 d'octubre de 2017.

A la Catalunya de 1600 Joan Muntada, un xicot, malviu a Llacera, un poble de l’interior. A la seva vida es creuen familiars, amics i coneguts, el secretari Gaspar, Jerònima, Sebastià, Janot… que conformaran les seves primeres experiències de la vida.

L’arribada de don Rodrigo de Ucero li dóna un punt de llibertat i coneixement desconegut pel noi, però malauradament no tot és com sembla. La mort d’una dona desencadena una història tràgica i retorçada en què Joan Muntada es converteix en el protagonista involuntari d’aquest primer llibre.

- Capablanca 2. Dues morts (octubre de 2018)

Enllaços:

- Presentació de l'editorial, al seu web
- Ressenya de Capablanca 1 part: A cara o creu, de Llop Segarrenc a ComiCat
- Fitxa de Capablancaa Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Joan Mundeta Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa d'Amaníaco Ediciones, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs d'Amaníaco ediciones Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada