divendres, 2 de novembre de 2018

Amaníaco ediciones (1) / Cayolargo Ediciones: Capablanca, de Joan Mundet


[Darrera revisió: 2 d'agost de 2020]

Amaníaco ediciones és una editorial independent catalana. Els seus orígens estan vinculats al fanzín (actualment, revista) Amaníaco, que va néixer l'any 1991. L'editor és Jordi Coll. Ha publicat alguns còmics en català.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català de la col·lecció de còmic Capablanca, de Joan Mundet. Avui en dia (juliol de 2020), Amaníaco ha publicat tres números: A cara o creu (octubre de 2017), Dues morts (octubre de 2018) i El pou de l'oblit (octubre de 2019). A les portades, també hi apareix el segell editorial de l'autor: Cayolargo Ediciones


CAPABLANCA

Capablanca
Joan Mundet
16'8 x 24 cm
Color (portada), blanc i negre (interior)
112 pàgines
Rústica
10 €


INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL [del núm. 1]

Encara no fa un any que vam presentar l'edició en castellà del llibre i ara, com que els escenaris i l'entorn on es desenvolupa l'acció de les aventures del personatge transcorre a Catalunya, hem cregut convenient treure una nova edició en català.

El còmic Capablanca. A cara o creu, es va presentar durant la celebració de la segona edició del Girocòmic, la fira del còmic i l'entreteniment de Girona que es va celebrar del 12 al 15 d'octubre de 2017.

A la Catalunya de 1600 Joan Muntada, un xicot, malviu a Llacera, un poble de l'interior. A la seva vida es creuen familiars, amics i coneguts, el secretari Gaspar, Jerònima, Sebastià, Janot… que conformaran les seves primeres experiències de la vida.

L'arribada de don Rodrigo de Ucero li dóna un punt de llibertat i coneixement desconegut pel noi, però malauradament no tot és com sembla. La mort d'una dona desencadena una història tràgica i retorçada en què Joan Muntada es converteix en el protagonista involuntari d'aquest primer llibre.

Capablanca núm. 1: A cara o creu (octubre de 2017)
Capablanca núm. 2: Dues morts (octubre de 2018)
Capablanca núm. 3: El pou de l'oblit (octubre de 2019)
Enllaços:

- Presentació de l'editorial, al seu web
- Ressenya de A cara o creu, de Llop Segarrenc a ComiCat
- Ressenya de Dues morts, de Llop Segarrenc a ComiCat
- Ressenya d'El pou de l'oblit, de Llop Segarrenc a ComiCat
- Fitxa de Capablancaa Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Joan Mundeta Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa d'Amaníaco Ediciones, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs d'Amaníaco ediciones Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari