19 de novembre 2018

Norma Editorial (6): obres d'Isabel Franc i Susanna Martín


Norma Editorial és una empresa catalana fundada per Rafael Martínez l'any 1977. El mes de maig d'enguany va publicar una revista amb el seu catàleg (incomplet) de còmics i altres productes en català: Còmics en català. Vinyetes que parlen la teva llengua.

Aquesta entrada està dedicada a les edicions en català de dos còmics escrits per Isabel Franc i dibuixats per Susanna Martín: Alícia en un món real (2010) i Sansamba (2014).

Alícia en un món real, avui en dia esgotat/descatalogat, va guanyar el Premio Mejor Producció Lésbica dels Premios Jennifer Quiles de la Federación Estatal de Lesbianas, Gais, Transexuales y Bisexuales de l'any 2011 (ComiCat, 23 de febrer de 2011).


ALÍCIA EN UN MÓN REAL

Alícia en un món real
Isabel Franc, Susanna Martín
17 x 24 cm
Color (portada i interior)
140 pàgines
Enquadernat en cartoné
18 
Maig de 2010
Esgotat/descatalogat 








LA DIVERTIDA I VALENTA HISTÒRIA D'UNA DONA QUE HA SUPERAT EL CÀNCER DE MAMA

L'Alicia que us presentem no viu en el País de les Meravelles. Ha passat per una experiència que, lamentablement, és real i comuna per a moltes dones: un càncer de mama. Tanmateix, gràcies al seu esperit lluitador, esvalotat i positiu, ha sabut donar la volta a la situació. Ni el periple de la malaltia ni els tractaments agressius ni l'extirpació d'un pit li han robat el sentit de l'humor. La protagonista d'aquesta història ens explica la seva aventura partint d'un lema molt clar: la vida després del càncer ja mai no és igual... però ve a ser el mateix.


SANSAMBA

Sansamba
Isabel Franc, Susanna Martín
17 x 24 cm
Color (portada), bitò (interior)
144 pàgines
Enquadernat en cartoné
18 
Maig de 2014








UNA HISTÒRIA VERÍDICA QUE DESCRIU, SENSE DRAMATITZAR, LA DURA REALITAT DELS IMMIGRANTS AFRICANS A ESPANYA
En el centre de l'alta Casamance, a l'oest de Sédhiou (Senegal), existeix un poble anomenat Sansamba. No és una de les zones més desfavorides d'Àfrica, hi ha aigua, electricitat, un hospital i una escola, però tot sota mínims. Això fa que molts joves s'aventurin a un viatge a la recerca d'una vida millor, fins i tot sabent que posen en risc la seva vida i, sovint, sense saber que es convertiran en la subclasse dels països “desenvolupats”. Sempre són nois, les dones que ho intenten són casos excepcionals. Un d'ells va cridar un dia a la porta de la casa de la guionista Isabel Franc i va pronunciar una sola paraula: “feina”. En obrir-li i deixar-li entrar, no sabia que estava obrint també una bella història d'amistat, afecte i solidaritat.
La nova obra d'Isabel Franc i Susanna Martín (Alícia en un món real) presenta la realitat de dos personatges oposats que es troben i s'ajuden malgrat les diferències de raça, edat, sexe i religió. Una reflexió sobre les fronteres culturals i emocionals a partir d'una amistat, suposadament, impossible.

Enllaços:

Ressenya de Sansambade Marc Pastor i Sanz a ComiCat
- Fitxa d'Alícia en un món real, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Sansamba, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa d'Isabel Franc, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Susanna Martín, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Norma Editorial, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de Norma Editorial, en català i en castellàTebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada