12 de novembre 2018

Serrallonga, de Ricard Dilmé (autoedició)


L'autor català Ricard Dilmé i Burjats ha realitzat quatre còmics protagonitzats pel bandoler Serrallonga.

El primer, titulat La vida i la mort de lo bandoler Serrallonga, va ser publicat a la revista Ressò, de Santa Coloma, entre els anys 1985 i 1987. Aquell mateix any, es va reeditar en format àlbum. L'autor va publicar les pàgines d'aquest còmic al seu blog.

Aquesta entrada està dedicada als altres tres còmics protagonitzats pel bandoler i autopublicats per Ricard Dilmé: Torna Serrallonga 1640 (2009), Serrallonga. Bandera negra (2010) i Serrallonga. Els Angelets de la Terra (2012). El primer està esgotat.

Llibreries, establiments i fires on es poden comprar els llibres de Ricard Dilmé

Agraesc a l'autor la seva ajuda en l'elaboració d'aquesta entrada.


TORNA SERRALLONGA 1640

Torna Serrallonga 1640
Ricard Dilmé
22 x 32 cm
Color (portada i interior)
66 pàgines
Enquadernat en cartoné
15 
Abril de 2009
Esgotat









El còmic "Torna Serrallonga 1640" participa en el manteniment del mite jugant amb la ficció que aquest no va ser ajusticiat l`anny 1634, sinó que va escapar del seu botxí i va aplegar de nou la seva quadrilla per a empendre un nou compromís amb la història del seu país.Aquesta ficció ens permet veure un Serrallonga que participa activament en la Revolta dels Segadors, entre altres aventures...


SERRALLONGA. BANDERA NEGRA

Serrallonga. Bandera negra
Ricard Dilmé
22 x 32 cm
Color (portada i interior)
66 pàgines
Enquadernat en rústica
12 
Abril de 2010









L'any 1640 Catalunya es veu abocada a la Guerra de la Independència o dels segadors, en defensa de les seves institucions i els seus furs. Joan de Serrallonga i els seus prenen part en aquesta desigual batalla per la defensa del seu país. La coalició amb França iguala les forces dels dos bàndols i fa pensar en la probabilitat de plantar cara al rei espanyol... Però la traició fa acte de presència al camp de batalla i els catalans veuen que només es poden valer d'ells mateixos...


SERRALLONGA. ELS ANGELETS DE LA TERRA

Serrallonga. Els angelets de la terra
Ricard Dilmé
22 x 32 cm
Color (portada i interior)
66 pàgines
Enquadernat en rústica
12 
Desembre de 2012









Els Angelets de la Terra, tanca la trilogia que Ricard Dilmé va obrir amb Torna Serrallonga 1640 i Serrallonga Bandera Negra, publicats els anys 2009 i 2010.

La nova entrega dóna continuïtat a les aventures del bandoler que abans havia participat en la Revolta dels Segadors de 1640, la Guerra dels Segadors de 1652 i ara el situa en un altre moment d'importància històrica de la Catalunya del segle XVII, però poc conegut: la revolta dels Angelets de la Terra als comtats nord-catalans, succeïda a partir del Tractat dels Pirineus que va fixar una nova frontera amb França i va esquarterar Catalunya.

Enllaços:
Ressenya de Serrallonga, bandera negra, de Llop Segarrenc a ComiCat
Ressenya de Serrallonga, els Angelets de la Terra, de Llop Segarrenc a ComiCat
Fitxa de la col·lecció Serrallonga, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Ricard Dilmé, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els blogs Serrallonga 1640 ComiCat i el web de Tebeosfera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada