14 de novembre 2018

Siset, Agent Especial, de J. C. Negre


[Darrera actualització: 29 d'agost de 2022]

L'autor català J. C. Negre (Joan Codina i Negre) és el creador del personatge d'en Siset, Agent Especial, del qual ha realitzat 5 històries entre els anys 2005 i 2022.

El diari El Punt (actualment, El Punt Avui) va publicar les dues primeres històries del personatge: Una aventura d'en Siset. La llegenda del tapís (2005) i Una aventura d'en Siset. Operació Iceberg (2009). L'autor va publicar de bell nou ambdós còmics l'any 2017 (autoedició). Es poden comprar al web de l'autor.

L'any 2011, la Cambra de Comerç de Girona va publicar la tercera història: Una aventura d'en Siset. Temps era temps. L'entitat disposa d'exemplars a la venda.

La quarta història del personatge, Una aventura d'en Siset. El tresor d'en Serrallonga, va ser editada pel propi autor l'any 2015 i reimpresa l'any 2017. La cinquena i, avui en dia, darrera història, Una aventura d'en Siset. Enxarxats, també va ser editada pel propi autor l'any 2022. Es poden comprar al web de l'autor.

Agraesc a l'autor la seva ajuda en l'elaboració d'aquesta entrada.



Una història d'en Siset. La llegenda del tapís
J. C. Negre
20 x 30 cm
Color
1a edició: 76 pàgines. quadern amb grapa, abril de 2005
Nova edició (autoedició): 60 pàgines. cartoné, abril de 2017
15 €




INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Girona té com a patrimoni històric-artístic una peça d’incalculable valor: EL TAPÍS DE LA CREACIÓ.

El Tapís amaga una misteriosa llegenda (que no tothom reconeix com a verídica). La llegenda explica que el Tapís va se brodat per àngels celestials i dotat de poders divins, per tal que qui el posseís gaudiria de poders sobrenaturals per fer i desfer el que es proposés. El Tapís, degut a les guerres històriques, va quedar malmès en dos trossos.

El Sr. Francesc de Picafort, un home malvat i ambiciós va heredar-ne un dels trossos i ara vol unir-lo amb l’altre per conquerir el món. Per fer-ho necessitarà al científic Professor Codstok, gran amic de’n Siset, a qui segrestarà.

En Siset en assabentar-se que el seu amic està en perill no dubtarà en emprendre una nova aventura per rescatar-lo.

Publicat pel diari El Punt. La publicació estava formada pel còmic i altres articles en relació a la Catedral de Girona i de les diferents obres que hi ha al seu museu.



Una història d'en Siset. Operació Iceberg
J. C. Negre
20 x 30 cm
Color
1a edició: 76 pàgines, quadern amb grapa, juny de 2009
Nova edició (autoedició): 60 pàgines, cartoné, abril de 2017
15 €




INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Karl Von Glass és un excèntric, malvat i poderós personatge que ha segrestat un satèl·lit experimental equipat amb un potent làser capaç d'escalfar qualsevol punt del planeta des de l'espai.

El seu pla és comprar a qualsevol preu, i mitjançant mètodes poc ètics (és a dir, extorsionant als propietaris), les terres situades després de primera línia de mar. Un cop aconseguit utilitzarà el làser del satèl·lit per accelerar els efectes del CANVI CLIMÀTIC de tal manera que en pujar el nivell del mar aquestes terres passin a estar situades a primera línia de mar i augmentin el seu valor urbanísticament per tal d'enriquir-se construint-hi apartaments i hotels.

El que no sap aquest sinistre personatge és que la seva actuació pot, segons l'opinió dels experts, produir una GLACIACIÓ.

De nou, en Siset serà l'encarregat de salvar la humanitat utilitzant la seva intel·ligència, astúcia i valentia per evitar que aquest catastròfic pla es porti a terme.

Publicat pel diari El Punt. La publicació estava formada pel còmic i per diferents articles en relació al canvi climàtic i les seves conseqüències.



Una aventures d'en Siset. Temps era temps
J. C. Negre
Cartoné
21 x 30 cm
Color
80 pàgines
15 €
Novembre de 2011







INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

En Siset ha d’acompanyar al seu amic Professor Codstok a visitar uns parents seus que posseixen una empresa familiar que passa per un mal moment econòmic. De camí els passa una cosa extraordinària: entren en una tempesta extranya que els fa VIATJAR EN EL TEMPS. De sobte es troben a l’any 1960.

Poc després, en Siset descobreix que el comptable de l’empresa familiar dels parents del Professor és el causant de la precària situació econòmica que pateixen. Aquest personatge sinistre disposa d’un aparell que permet a les persones viatjar a través del temps. Aquest individu l’utilitza per anar a moments molt concrets de la història passada i fer negocis molt lucratius.

L’Agent Especial Siset reviurà grans esdeveniments de la història fins aconseguir justícia pels seus amics.

Publicat per la Cambra de Comerç de Girona. La publicació estava formada pel còmic i acompanyada per diferents articles en relació al món empresarial de la província de Girona i recursos didàctics per a pares i educadors.


UNA AVENTURA D'EN SISET. EL TRESOR D'EN SERRALLONGA

Una aventures d'en Siset. El tresor d'en Serrallonga
J. C. Negre
Cartoné
21 x 30 cm
Color
68 pàgines
15 €
1a edició: desembre de 2015. Reimpressió: abril de 2017





INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Imagineu-vos que descobrim que uns fets històrics, avui consolidats, han estat sempre maliciosament manipulats per amagar una veritat incòmoda…

En Siset coneix a un noi que posseeix un document antic que dóna una pista de l'amagatall del tresor del bandoler Joan de Serrallonga. A mesura que avança l'aventura en Siset s'adona que el tresor que recerca pot amagar alguna cosa molt important pel nostre país. És tant important que hi ha més gent interessada en trobar-lo i semblen disposats a fer qualsevol cosa per aconseguir-lo.

En Siset desemmascararà una “GRAN MENTIDA” que canviarà la història de Catalunya i de la humanitat. Per fer-ho, però, haurà de ser el primer en trobar el tresor d'en Serrallonga, el bandoler del barroc català.



Una aventures d'en Siset. Enxarxats
J. C. Negre
Cartoné
21 x 30 cm
Color
68 pàgines
15 €
Desembre de 2022








INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

La humanitat està immersa en una epidèmia que no té aturador. Tothom està atrapat per les múltiples xarxes socials que existeixen. L’ús de les tabletes i els mòbils s’ha convertit en l’única distracció de la gent, especialment del jovent, els quals actuen com abduïts, com autèntics “mombis”.

Aquesta circumstància ha estat aprofitada per la misteriosa i malèvola Dopamina, que es vol fer amb el control de les ments de tots els humans i poder controlar el planeta Terra.

En Siset, juntament amb les seves fantàstiques i extraordinàries noves amigues -LA COCOCOLLA-, s’encarregaran d’evitar que el pervers pla de la Dopamina tingui èxit.

Ho aconseguiran?


Enllaços:
- Ressenya de Temps era temps, d'Emili Samper a ComiCat
- Ressenya d'El tresor d'en Serrallonga, d'Emili Samper a ComiCat
- Fitxa de La llegenda del tapís, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa d'Operació Iceberg, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Temps era temps, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa d'El tresor d'en Serrallonga, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa d'Enxarxats, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Joan Codina Negre, a Tebeosfera (en castellà)


Fonts d'informació: els webs de Siset i Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada