16 de novembre 2018

Fabi i Fedó i Drac Català, de Carles Roman (autoedició)


[Darrera actualització: 26 d'agost de 2022]

L'autor català Carles Roman i Pinar és el creador dels personatges Fabi i Fedó, ciutadans d'Empúries, i del superheroi Drac Català.

El Mosaic, la primera història del serial de Fabi i Fedó, ciutadans d'Empúries, va ser publicada al Recull del Concurs de Còmic Triumvirat Mediterrà 1999, en blanc i negre. L'any següent, va ser publicada en color a la revista Cavall Fort. Des de llavors, aquesta revista ha acollit noves històries d'aquests personatges.

El Museu Arqueològic d'Empúries va publicar el volum titulat El mercader i l'objecte del desig. Una història de Fabi i Fedó, ciutadans d'Empúries l'any 2011. Es pot comprar al museu.

En 2016, l'autor va publicar, amb el seu segell Còmics Roman, el volum Fabi i Fedó, ciutadans d'Empúries. El Mosaic i altres històries. En 2019, l'autor va anunciar una campanya de micromecenatge al web de Verkami per tal de fer-ne una segona edició, revisada i millorada per al Còmic Barcelona de 2020. El Saló va ser cancel·lat degut a la pandèmia de la COVID-19 i, finalment, la campanya de micromecenatge es va desenvolupar, amb èxit, entre el 12 de desembre de 2020 i el 21 de gener de 2021. El febrer de 2021 va posar a la venda aquesta nova edició.

En 2019, va publicar l'àlbum Fabi i Fedó, ciutadans d'Empúries. Una tragèdia espaterrant i tres comèdies colossals.

Per altra part, Drac Català va néixer l'any 2000 amb el nom de Capità Catalunya. Entre aquest any i el 2004, l'autor va publicar, amb el seu segell Enigma Còmics, 7 números del personatge (quadern amb grapes, blanc i negre, portada en color). A partir del núm. 2, la col·lecció va canviar de nom per motius legals i va adoptar el de Drac Català. En 2001, va publicar un àlbum que recopilava els tres primers números.

En 2017, l'autor va publicar, amb el seu segell Còmics Roman i a través d'una campanya de micromecenatge, una nova història de Drac Català, titulada Gènesi, que suposava un nou començament per al personatge. En 2020, també a través d'una campanya de micromecenatge, va publicar el segon volum, titulat Caçadors caçats. En 2022, va publicar el tercer volum, titulat Urnes, també a través d'una campanya de micromecenatge.


Llibreries on es pot comprar Drac Català 1. Gènesi

Agraesc a l'autor la seva ajuda en l'elaboració de l'entrada.


EL MERCADER I L'OBJECTE DEL DESIG. UNA HISTÒRIA DE FABI I FEDÓ, CIUTADANS D'EMPÚRIES

El mercader i l'objecte del desig. Una història de Fabi i Fedó, ciutadans d'Empúries
Carles Roman
Cartoné
48 pàgines
Color
12 
Desembre de 2011








INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

El mercader i l'objecte del desig té com a protagonista la ciutat grecoromana d'Empúries i els seus habitants, Fabi, Fedó, Titus Màximus, Clàudia Cornell i un mercader. El singular comerciant fenici seduirà, amb un singular objecte, els habitants d'aquesta població. Tothom voldrà posseir-lo. Però quin objecte pot crear tal atracció? Què pretén en realitat aquest mercader?


FABI I FEDÓ, CIUTADANS D'EMPÚRIES. EL MOSAIC I ALTRES HISTÒRIES

Fabi i Fedó, ciutadans d'Empúries. El Mosaic i altres històries
Carles Roman
Rútica
21 x 29,7 cm
54 pàgines
Color
12 
Abril de 2016. 2a edició: febrer de 2021







INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Fabi i Fedó descriu com va poder ser la vida a la ciutat d'Empúries amb sentit de l'humor, enginy i un grapat de personatges entranyables i carismàtics. Està destinat a tota la família des dels nins d'uns 8 anys fins els de 88 i més enllà. Amb ells aprendreu del passat, dels vostres orígens i riureu en el present. Carpe diem!


FABI I FEDÓ, CIUTADANS D'EMPÚRIES. UNA TRAGÈDIA ESPATERRANT I TRES COMÈDIES COLOSSALS

Fabi i Fedó, ciutadans d'Empúries. Una tragèdia espaterrant i tres comèdies colossals
Carles Roman
Rústica
21 x 29,7 cm
56 pàgines
Color
15 
Abril de 2019







INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Torna la parella d'entranyables i antagònics emporitans amb quatre històries que us faran somriure i qui sap si fins i tot reflexionar sobre els misteris de la nostra existència.


DRAC CATALÀ 1. GÈNESI

Drac Català 1. Gènesi
Carles Roman
Rústica
21 x 29,5 cm
64 pàgines
Color
15 
Abril de 2018










INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

El jove barceloní Albert Roure participa en una expedició de muntanyisme a l'Himàlaia on tot l'equip serà víctima d'una allau i ell, l'únic supervivent.

Però, desaparegut i donat per mort, desperta dins una cova en mans d'un orde secret de monjos guerrers.
Un món desconegut de màgia i misteris s'obrirà davant seu, capgirant el curs de la seva vida i obligant-lo a prendre una decisió existencial sobre el seu propi futur ben diferent del que tenia adjudicat per la família.



Drac Català 2. Caçadors caçats
Carles Roman
Rústica
21 x 29,5 cm
64 pàgines
Color
15 
Juny de 2020








INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Segon volum del còmic d’acció i aventures del Drac Català. Espectacular continuació de Gènesi, on s’explicava l’origen de l’heroi.

En aquest segon volum, s’enfrontarà al seu primer enemic realment poderós: Mà de Ferro, principal sicari de la Germandat Blanca, de la qual us presentarem el líder, el Cap Suprem.

I, mentre gaudiu d'una èpica batalla campal en un discret carreró del Barri Gòtic de BCN, també podreu conèixer més a fons altres personatges que transiten per l’univers del Drac i el seu àlter ego, l’Albert Roure, com la seva germana Júlia, la inspectora Laura Climent, el mestre Wu Shen Po, la intrèpida periodista Rut Hemingway, l'agent Ramírez o l'atractiva Mònica Canals.



Drac Català 3. Urnes
Carles Roman
Rústica
21 x 29,7 cm
80 pàgines
Color
15 
Maig/juny de 2022









INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Urnes, tercer volum del Drac Català, vol ser un sincer i acolorit homenatge a la revolta per la llibertat d'expressió del poble contra l'statu quo regnant, a tots els catalans que l'1 d'octubre de 2017 van sortir al carrer per manifestar la seva opinió participant en el referèndum per la independència malgrat estar vedat pel govern d'Espanya.

Aquí teniu un relat on l'Albert Roure, sense oblidar el seu rol d'heroi de ficció, cedirà bona part del protagonisme als ciutadans anònims, als herois quotidians que tots vam voler ser aquell dia.

El retrat d'una diada històrica sense perdre mai l'esperit de còmic del gènere d'acció i aventures. Sense perdre mai el bon humor, el sentit èpic, la fantasia, la reflexió existencial, el misteri i la màgia del misticisme tibetà, la tensió del spaghetti western o les coreografies de patacades a la manera del cinema hongkonguès.

Tot ben amanit amb una narrativa àgil i un estil gràfic que s'inspira en l'univers marvelià dels anys seixanta fins a la primera meitat dels vuitanta interpretat pel traç enèrgic i la pinzellada ferma de Carles Roman.


Enllaços:

- Fitxa de Drac Català (2000-2004), a Catàleg de Còmic en Català
Ressenya de Drac Català 1. Gènesi, de Llop Segarrenc a ComiCat
- Ressenya de Drac Català 2. Caçadors caçats, de Llop Segarrenc a ComiCat
- Ressenya de Drac Català 3. Urnes, de Llop Segarrenc a ComiCat
- Fitxa de Fabi i Fedó, ciutadans d'Empúries, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Drac Català, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Carles Roman, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Còmics Roman, a Tebeosfera (en castellà)


Fonts d'informació: els blogs Carles Roman (entre vinyetes i bafarades) ComiCat i el web de Tebeosfera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada