08 d’agost 2019

Comanegra (1): les obres d'Oriol Malet


[Darrera actualització: 7 de juliol de 2022]

Comanegra és una editorial independent catalana fundada a Barcelona l'any 2007.

Aquesta entrada està dedicada a les edicions en català dels còmics dibuixats per l'il·lustrador català Oriol Malet i publicats per Comanegra: Mandela i el general, escrit pel periodista britànic John Carlin (març de 2019); i Un món d'art brut, coescrit per Malet i Christian Berst (novembre de 2021). Comanegra va anunciar la segona edició de Mandela i el General el mes de juny de 2019 i la segona edició d'Un món d'art brut que es posarà a la venda el setembre de 2022.



Mandela i el general
John Carlin i Oriol Malet
Cartoné
17 x 24 cm
Color
120 pàgines
15,95 
1a edició: març de 2019
2a edició: juny de 2019







INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Un còmic que reviu un moment crucial de la història del segle XX, i que comença quan Nelson Mandela és alliberat després de 27 anys d'empresonament.

Quan Nelson Mandela va ser alliberat el febrer de 1990, ningú es podia imaginar el que passaria. Pressionat per la comunitat internacional, el president De Klerk va iniciar un apropament al Congrés Nacional Africà, alliberat pel Madiba. No obstant això, les forces d'ultradreta no volien permetre que el poder se'ls escapés de les mans. Van contactar amb el militar retirat Constand Viljoen perquè comandés una nova milícia unificada mentre els moviments rebels alçaven la veu amb violència. Només un home podia impedir que una guerra acabés trencant un país esquerdat des de feia massa temps.

John Carlin va ser corresponsal per al The Independent i El País a Sud-àfrica, on va establir una amistat amb Nelson Mandela. En aquest llibre, es conjura amb el talent de l'artista gràfic Oriol Malet per traçar un moment crucial de la història del segle XX en què el somni democràtic d'un poble va estar a punt d'ofegar-se en sang per sempre.

«Una lectura fascinant.»
— Morgan Freeman

«Una meravellosa i accessible destil·lació del geni de Mandela.»
— Matt Damon

«Un recordatori atemporal del valor de l’empatia humana com a eina en la confrontació política.»
— Jon Lee Anderson



Un món d'art brut
Oriol Malet i Christian Berst 
Cartoné
19 x 27 cm
Color
120 pàgines
24 
1a edició: novembre de 2021
2a edició: setembre de 2022





INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

L’artista Oriol Malet i l’expert i galerista Christian Berst conjuguen talents en aquest còmic, un viatge il·lustrat per un capítol de la història de l’art tan desconegut (i silenciat) com fascinant.

Més enllà de l’art «dels folls», molt més enllà de l’art «outsider», els artistes d’art brut són, per damunt de tot, creadors fabulosos. Capbussa’t gràcies a aquest còmic en les mitologies particulars d’artistes com Henry Darger, Carlo Zinelli, Madge Gill, Adolf Wölfli, Jean Perdrizet, Mary T. Smith (i del mateix Oriol Malet, que els fa aquest enorme homenatge acompanyat del galerista Christian Berst). Et convidem a una visita guiada al pinyol fascinant d’un món encara massa desconegut, el món de l’art brut, a través de les obres i les peripècies d´alguns dels seus principals creadors.

Oriol Malet és un dels dibuixants de còmic més importants del país, i amb Comanegra ja va signar Mandela i el general fent parella amb John Carlin. En aquest cas ha estat assessorat pel gran especialista mundial en art brut, Christian Berst, per signar la seva obra més ambiciosa.

Més informació de l'autor a la pàgina web: www.malet.co


Enllaços:

- Presentació de Comanegra, al web de l'editorial
- Ressenya de Mandela i el general, de Llop Segarrenc a ComiCat
- Ressenya d'Un món d'art brut, de Llop Segarrenc a ComiCat
- Fitxa de Mandela i el general, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa d'Un món d'art brut, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de John Carlina Tebeosfera (en castellà)
Fitxa d'Oriol Maleta Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Comanegra, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de l'editorial Comanegra i Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada