14 d’agost 2019

Dibbuks (1): Els fantasmes de Gaudí, d'El Torres i Jesús Alonso Iglesias


Dibbuks és una editorial madrilenya creada l'any 2004. Ha publicat alguns còmics en català.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català d'Els fantasmes de Gaudí, escrit per El Torres (Juan Antonio Torres) i dibuixat per Jesús Alonso Iglesias, i publicat el setembre de 2015. Va guanyar el premi a Millor obra d'autor espanyol del 34è Saló Internacional del Còmic de Barcelona (ComiCat, notícia del 7 de maig de 2016). També va ser nominat als Premis Eisner de 2018, en la categoria de millor edició nord-americana de material internacional per Ghost of Gaudi, amb traducció d'Esther Villardón Grande i editat per Lion Forge/Magnetic (ComiCat, notícia del 29 d'abril de 2018).


ELS FANTASMES DE GAUDÍ

Els fantasmes de Gaudí
El Torres Jesús Alonso Iglesias
19,5 x 27,5 cm
Color (portada i interior)
124 pàgines
Enquadernat en cartoné
22 €
Col·lecció Aventúrate
Setembre de 2015








INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Un trepidant thriller policíac ambientat en els principals monuments de Gaudí!

Quan l'Antònia, una senzilla caixera de supermercat, salva un home gran de morir atropellat, desencadena una sèrie de terribles esdeveniments. En els principals edificis construïts per Antoni Gaudí apareixen uns cadàvers amb unes mutilacions esfereïdores. La policia es troba en un carreró sense sortida, i l'Antònia assegura una vegada i una altra que ha vist el fantasma d'en Gaudí.

Com en la realització d'un bon àpat, El Torres ha emprat les dosis perfectes d'intriga, terror, passió i bogeria en aquest trepidant thriller policíac. L'elegant dibuix d'en Jesús Alonso Iglesias aconsegueix engrandir l'obra, el resultat és una unió perfecta entre guionista i dibuixant. Segons les paraules de Javier Sierra (periodista, escriptor i autor del pròleg) "En Gaudí va quedar atrapat, a començaments del segle XX, en una visió del món que anava més enllà dels convencionalismes, i és exactament aquest esperit el que els autors del còmic han comprès i recuperat amb gran encert".


Enllaços:

Ressenya d'Els fantasmes de Gaudí, de Marc Pastor i Sanz a ComiCat
Ressenya d'Els fantasmes de Gaudí, de Llop Segarrenc a ComiCat
Fitxa d'Els fantasmes de Gaudí, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa d'El Torres, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Jesús Alonso Iglesias, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Dibbuks, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de l'editorial Dibbuks Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada