22 d’agost 2019

PRH (13) / Reservoir Books (1): obres de Juanjo Sáez


Reservoir Books és un dels segells de Penguin Random House Grupo Editorial (PRH, web corporativa). Va néixer com a col·lecció l'any 1998, va esdevenir segell el 2015 i ha publicat alguns còmics en català.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català de dues obres escrites i dibuixades per Juanjo SáezArròs covat (octubre de 2010) i Crisi (d'ansietat) (novembre de 2013). La primera obra està descatalogada.


ARRÒS COVAT

Arròs covat
Juanjo Sáez
16 x 26 cm
Color (portada i interior)
752 pàgines
Enquadernat en rústica, amb solapes
26'90 €
1a edició: octubre de 2010. 2a: gener de 2011. 3a: maig de 2011
Descatalogat





INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

La febre Arròs Covat es converteix en llibre. Després de l'èxit rotund a TV3, aquesta producció d'Escándalo Films, que compta amb més de 15.000 fans a Facebook, arriba a les llibreries.
Arròs Covat ens parla del conflicte de fer-se gran i tenir la sensació que les oportunitats se't van escapant. Xavi Masdéu té 30 anys i sent constantment que se li està passant l'arròs. És un dissenyador d'èxit, modern i cosmopolita, que té el seu propi estudi. Xavi és reflexiu i intel·+ligent però un incompetent emocional, cosa que complica l'existència de la seva nòvia, Sònia, de qui està totalment enamorat.


CRISI (D'ANSIETAT)

Crisi (d'ansietat)
Juanjo Sáez
20 x 18 cm
Color (portada i interior)
320 pàgines
Enquadernat en rústica
15'90 €
Novembre de 2013


INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Amb Crisis (d'ansietat) torna el Juanjo Sáez més transgressor i políticament incorrecte.

Mentre el món sencer trontollava i perdia el rumb immers en la darrera crisi econòmica i espiritual d'Occident, Juanjo Sáez també sucumbia a la seva manera. I és que de la nit al dia l'entorn de l'autor es va tornar un malson: es va assabentar de la malaltia de la seva mare, van acomiadar el seu pare després d'un munt de males jugades, i el que fins aleshores havia estat l'escenari quotidià d'una família normal es va transformar en un espai de por i dolor.

En aquest llibre Juanjo Sáez il·lustra la crisi que ens afecta a tots, alhora que relata la seva crisi personal, què li passa, a una persona, quan tot allò que li donava seguretat s'esvaeix. A través de les vinyetes crítiques amb la classe política, els sistemes financer i empresarial, i també del relat familiar, Juanjo Sáez aborda la crisi interna i externa amb l'estil ja recognoscible que caracteritza la seva obra: una barreja tragicòmica tenyida sempre de tendresa, somriures i bon humor.


Enllaços:

Ressenya d'Arròs covat, de Llop Segarrenc a ComiCat
Fitxa d'Arròs covat, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Crisi (d'ansietat), a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Juanjo Sáez, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Reservoir Books, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Penguin Random House, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de Reservoir Books Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada