23 d’agost 2019

Dolmen Editorial (3): Tante Wussi, de Katrin Bacher i Tyto Alba


Dolmen Editorial és una empresa mallorquina que va començar a publicar còmics l'any 2001. Els seus orígens estan vinculats a la revista d'informació sobre còmic Dolmen, que va aparèixer l'any 1994. Ha publicat alguns còmics en català.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català del còmic Tante Wussi. Història d'una família entre dues guerres: Mallorca 1936 - Alemanya 1939, escrit per Katrin Bacherdibuixat per Tyto Alba, i publicat el desembre de 2015. L'obra va guanyar el Premi Ciutat de Palma de Còmic 2014.


TANTE WUSSI. HISTÒRIA D'UNA FAMÍLIA ENTRE DUES GUERRES: MALLORCA 1936 - ALEMANYA 1939

Tante Wussi
Katrin Bacher i Tyto Alba
17 x 24 cm
Color (portada i interior)
120 pàgines
Enquadernat en cartoné
16 €
Desembre del 2015









INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Tante Wussi, la tia-àvia de la guionista d'aquest relat, descriu en primera persona una dura història familiar entre la Guerra Civil a Mallorca i la Segona Guerra Mundial a Alemanya.

La petita Wussi abandona terres germanes juntament amb la resta de la seva família al començament dels anys de l'imparable ascens del nazisme per a instal·lar-se a Mallorca, on es dedicaran a la fotografia. Després d'uns anys feliços, esclata la contesa armada espanyola, que obliga Wussi i part dels seus afins a tornar a Alemanya sense saber que allà els espera una situació encara pitjor, atès l'origen jueu de la seva mare. Les discriminatòries lleis racials de Nuremberg afecten també les germanes majors de Wussi establides a Mallorca, i desemboquen en dramàtiques situacions...

Enllaços:

Ressenya de Tante Wussi, de Llop Segarrenc a ComiCat
Fitxa de Tante Wussi, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Katrin Bacher, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Tyto Alba, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Dolmen Editorial, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs dDolmen Editorial Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada