17 d’agost 2019

Primer aniversari d'Illa de Còmic


El 17 d'agost de l'any passat vaig publicar la primera entrada d'Illa de Còmic. El que pretenia fer en aquells moments, bàsicament, era començar a construir un catàleg dels còmics publicats en català, i en paper, durant els darrers 10/15 anys; a través d'entrades estructurades a partir de les editorials i dels autors que n'han publicat. A dia d'avui, aquest objectiu segueix vigent.

En aquest dotze mesos he publicat 113 entrades. D'aquestes, n'hi ha 106 de dedicades a uns 575 còmics editats en català, la immensa majoria dels quals es poden comprar a les llibreries o a les editorials o autors que els han publicat. En el cas de saber que un còmic està esgotat o descatalogat, ho he indicat a l'entrada corresponent.

Durant aquest any, a més, he creat l'entrada Actualitzacions mensuals, que inclou les referències a les entrades que han requerit d'una revisió, perquè s'ha publicat qualque còmic nou de la revista, la col·lecció o l'autor corresponent. Per altra part, també teniu l'entrada Llista dels còmics publicats en català durant l'any 2019, organitzada per mesos.

Per altra banda, he dedicat entrades a tres campanyes de micromecenatge per publicar còmics en català: La Saga d'Atlas & Axis, d'en Pau RodríguezDuchamp: Detonació controlada, d'en Gerard Pàmies, i Serps en el col·legi, de PostalKids i El Payo Guille. Encara teniu l'oportunitat de participar en la tercera d'aquestes campanyes.

A poc a poc, estic explorant les eines que ofereix Blogger. Emperò, les meves mancances encara són infinites i som conscient de què Illa de Còmic podria ser un blog molt millor. Com deim a Mallorca: a poc a poc...

Moltes gràcies a totes i tots els que, en qualque moment, heu entrat aquí; als autors que m'han ajudat a escriure les entrades corresponents a les seves obres; a Llop Segarrenc, de Planeta Sigarra i col·laborador de ComiCat, pel seu suport; i a Jose A. Serrano, de Guía del cómic, per descobrir-me còmics que no coneixia.

Salut i còmics

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada