31 de juliol 2020

Astiberri (6): Uxío, de Martín Romero


Astiberri és una editorial basca especialitzada en còmic, creada l'any 2001. Ha publicat alguns còmics en català.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català del còmic infantil Uxío, de l'autor gallec Martín Romero, que forma part de la col·lecció Txikiberri. S'havia de publicar l'abril de 2020 però, degut a la crisi sanitària de la Covid-19 i l'estat d'alarma, es va ajornar al juliol.



Uxío
Martín Romero
A partir de 6 anys
20 x 26 cm
Color
64 pàgines
Cartoné
12 €
Col·lecció Txikiberri
Juliol de 2010






INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

“Hola, em dic Uxío. I tu?”

Així ens convida un nen pèl-roig i entremaliat a entrar al seu còmic. Gairebé ens agafa de la mà per descobrir les seves aventures esbojarrades i les seves idees escabellades. L’Uxío té una amiga, l’Ana, i una gosseta, la Rosenda, que l’acompanyen a tot arreu, incloent-hi, per descomptat, els llocs que visita gràcies a la seva imaginació desbordant. Les pàgines, plenes de colors, d’aquest àlbum per a lectors a partir de sis anys contenen les peripècies del noi presentades en relats curts d’un parell de pàgines, amb humor, poesia i agilitat. Algunes fins i tot demanaran la participació del lector.

L’obra va obtenir el premi Castelao 2019 de còmic en la categoria infantil i juvenil, un guardó atorgat per la Diputació Provincial de la Corunya. El jurat va destacar les “possibilitats narratives del mitjà, d’una manera diferent i interessant” amb un “ús humorístic” divertit i “adaptat a l’edat”. Uxío també s’ha publicat en gallec.


Enllaços:

- Presentació de l'editorial, al seu web (en castellà)
- Fitxa de Martín Romero, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de la línia Txikiberri, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa d'Astiberri, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs d'Astiberri i Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada