21 d’agost 2020

N9u Grup Editorial (5) / Eumo Editorial (1): homenets, de Miquel Tuneu


Eumo Editorial pertany a la Fundació Universitària Balmes, que és l'entitat titular de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Va ser creada el 1979. Entre 2011 i 2015, va estar vinculada al Grup62, que controlava el 50 % de la propietat de l'editorial. A partir de 2015, forma part de N9u Grup Editorial, que hi controla el 30 %, juntament amb Angle Editorial, Cossetània Edicions, Quorum Llibres i Lectio Ediciones.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició del còmic homenets, de l'autor català Miquel Tuneu, dins la col·lecció Documents. Havia de posar-se a la venda el març de 2020 però, degut a la crisi sanitària provocada per la Covid-19 i l'estat d'alarma, es va distribuir el maig.


homenets
Miquel Tuneu
Cartoné
14 x 21 cm
168 pàgines
Color (portada), blanc i negre (interior)
16 €
Col·lecció Documents
Maig de 2020







INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

«Sovint la realitat se'm presenta en forma d'acudits... no sempre bons» diu l’autor d’aquestes tires còmiques, que ens faran riure mentre ens remouen per dins. Els «homenets», començant pel nom, posen l'accent en la petitesa de la nostra condició i de les nostres vides, un fet que ens esforcem a ocultar. Tots participem del mateix joc ─que ens prenem molt seriosament─ de mostrar una imatge socialment acceptable que ens permeti fer-nos un lloc al món. Aquest és el joc de l’absurd que els homenets i les donetes de Miquel Tuneu posen en relleu amb humor i sensibilitat.

Miquel Tuneu

Miquel Tuneu és editor –professió que va exercir durant anys a Eumo Editorial– i aspira a tenir un sentit de l'humor que els lectors i lectores puguin compartir. Actualment és el responsable del Servei de Publicacions de la UVic-UCC. Va començar de dibuixar tires còmiques com un divertiment que de mica en mica s'ha anat fent més i més públic, fins a prendre forma de llibre.


Enllaços:

- Presentació d'Eumo, al seu web
- Tast d'homenets, al web de l'editorial

Fonts d'informació: els webs d'Eumo Editorial i Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada