24 d’agost 2020

Ooso Comics (3): Cutie Honey, de Go Nagai


Ooso Comics és una editorial independent catalana, de Prades (Baix Camp, Tarragona), especialitzada en còmic i dirigida per Olga Resina i Sergio Pérez. Publica manga en català des del 2018.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català dels mangues protagonitzats per Cutie Honey, una creació de l'autor japonès Go Nagai. Ooso ha publicat el volum Cutie Honey. The legend (gener de 2019) i la col·lecció de dos volums Cutie Honey 90's (octubre de 2019 i maig de 2020). El núm. 2 de Cutie Honey 90's s'havia de posar a la venda el març però, degut a la crisi sanitària provocada per la Covid-19 i l'estat d'alarma, es va distribuir el maig.



Cutie Honey. The legend
Go Nagai
Rústica amb sobrecobertes
12 x 17 cm
500 pàgines
Color (portada i algunes pàgines de l'interior), blanc i negre (interior)
Sentit de lectura oriental
18,50 €
Gener de 2019






INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Ens sumem a la celebració del 50 aniversari artístic del mestre Nagai Go amb la publicació d’una gran obra rellevant en el seu origen i un referent en els nostres dies, com és la Cutie Honey. És una obra inèdita no publicada anteriorment ni en castellà ni en català. Per aquest motiu estem especialment contents i honrats de poder-la oferir a tots i totes vosaltres.

La incansable ment creadora de Nagai Go, quan va crear l’any 1973 la Cutie Honey canvia per complet el gènere del manga amb el concepte Magical Girl (gènere on es narren les aventures de noies amb poders màgics), afegint-li una personalitat més forta al personatge femení, ja que lluitava contra la injustícia sense l’ajuda d’un personatge masculí i, és clar, afegint-li el corresponent toc d’erotisme. Creador d’obres cèlebres com Cutie Honey, Devilman, Mazinger Z i Dororon Enma-kun.


CUTIE HONEY 90's

Cutie Honey 90's
Go Nagai
Rústica amb sobrecobertes
12 x 17 cm
192 pàgines
Color (portada), blanc i negre (interior)
Sentit de lectura oriental
10 €










INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL [del núm. 1]

Heus aquí Cutie Honey de nou amb la seva segona sèrie publicada en els anys 90 ‘! ‘Gaudiu amb les nombroses batalles de l’esplèndida Cutie Honey contra les bruixes guerreres Panther Claw, liderades per la seva temible enemiga Sister Jill; aquesta vegada molt més poderosa !! ‘Em transformaré per a tu !!

Nagai Gō Gran innovador del gènere manga i autor referent. Amb la popular CUTIE HONEY del 1973 (キ ュ ー テ ィ ー ハ ニ ー), es crea el prototip de MAGICAL GIRL, per la seva transformació i al concepte de noia amb poders. És una sèrie de culte al Japó i que té la seva continuïtat amb Cutie Honey 90 ‘s.


- Cutie Honey 90's núm. 1 (octubre de 2019)
- Cutie Honey 90's núm. 2 (maig de 2020)



Enllaços:

Blog de l'editorial, al seu web
- Ooso Comics ens portarà "Cutei Honey" en català, a ComiCat (notícia de 30 de setembre de 2018)
Ressenya de Cutei Honey, de Llop Segarrenc a ComiCat
- Cutei Honey 90's, nova llicència d'Ooso Comics, a ComiCat (notícia de 22 de setembre de 2019)
- Ressenya de Cutei Honey 90's núm. 1, de Llop Segarrenc a ComiCat
- Ressenya de Cutei Honey 90's núm. 2, de Llop Segarrenc a ComiCat
Fitxa de Cutei Honey. The legend, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Cutei Honey 90's, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Go Nagai, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa d'Ooso Comics, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs d'Ooso Comics Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada