07 d’agost 2020

Navona Editorial (1): Fariña, de Luis Bustos


[Darrera revisió: 21 de juliol de 2023]

Navona Editorial és una empresa catalana independent creada el 2007. El 2017 va engegar la col·lecció Navona Gráfica; en català, Navona Gràfica.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català del còmic Fariña. La novel·la gràfica. Història i indiscrecions del narcotràfic a Galícia, de l'autor madrileny Luis Bustos. És l'adaptació al còmic de la novel·la homònima de Nacho Carretero, publicada en català per la mateixa editorial. La traducció és de Xavier Solsona Brillas. Va ser publicat el novembre de 2019 dins la col·lecció Navona Gràfica.



Fariña. La novel·la gràfica. Història i indiscrecions del narcotràfic a Galícia
Nacho Carretero i Luis Bustos
Traducció de Xavier Solsona Brillas
Cartoné
17,9 x 24,6 cm
128 pàgines
Bicolor
18,90 €
Col·lecció Navona Gràfica
Novembre de 2019



INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Als anys noranta, el 80 per cent de la cocaïna desembarcava a Europa a través de les costes gallegues. A part de la seva posició geogràfica privilegiada, Galícia disposava de tots els ingredients per convertir-se en la “Nova Sicília”: retard econòmic, una centenària tradició de contraban per terra, mar i ria, a més d’un clima d’admiració i tolerància cap a una cultura delictiva heretada de l’època dels “inofensius” i “benefactors” capós del tabac. Com a assaig il•lustrat, però afegint-hi molta acció i drama, Fariña, la novel•la gràfica –que inclou un epíleg inèdit i molt revelador de Nacho Carretero- ens relata de manera magistrals els antecedents, el present i el futur del narcotràfic a Galícia.


Enllaços:

Fitxa de Fariña, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Luis Bustos, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Editorial Navona, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Navona Gráfica, a Tebeosfera (en castellà)


Fonts d'informació: els webs de Navona Editorial i Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada