13 d’agost 2021

Extinció Edicions (1): la revista Forn de Calç, de diversos autors


Extinció Edicions és una editorial catalana independent nascuda el 2019.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català de la revista Forn de Calç, la qual inclou historietes realitzades per diversos autors. El seu director és en Marc Charles. El núm. 1 va ser publicat el maig de 2021.Forn de calç núm. 1
Diversos autors
Quadern amb grapa
Color
76 pàgines
15 €
Maig de 2021INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Forn de Calç és la revista de còmics d’Extinció Edicions. Com l’editorial que l’aixopluga, porta un nom basat en una novel·la de Thomas Bernhard i segueix la direcció que va prendre l’autor austríac, que, com en altres projectes editorials que cultiven els marges, és l’oposada. En aquest cas, els marges són el còmic que es fa a casa nostra, un ecosistema artístic tan ric com desconegut.

Com altres iniciatives amb les quals em sento agermanat, Forn de Calç neix amb la voluntat de ser un aparador del còmic català actual, tan divers com sigui possible, per tal que el lector pugui tastar allò que aquell li pot oferir. Narratives que cridin experts i neòfits i que, sobretot, convidin els darrers a capbussar-s’hi.

Aquesta antologia reivindica la historieta breu davant de la proliferació de la novel·la gràfica i vol donar una oportunitat als creadors per experimentar, crear lliurement i publicar sense grans temps d’espera. L’única guia que hem donat als participants ha estat la línia editorial d’Extinció Edicions, enfocada al surrealisme, el disbarat i l’humor negre. En aquest primer volum trobareu un fil que connecta autors i autores consagrades amb altres de desconegudes. El nostre compromís ha estat produir un artefacte variat, equilibrat i ben manufacturat. Esperem haver-ho aconseguit i que ens en demaneu més.


Enllaços:

- Presentació d'Extinció Edicions, al web de l'editorial
- Ressenya de Forn de calç núm. 1, de Llop Segarrenc a ComiCat

Fonts d'informació: els webs d'Extinció Edicions i Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada