13 d’agost 2021

Extinció Edicions (1): la revista Forn de Calç, de diversos autors


[Darrera actualització: 12 de gener de 2024]

Extinció Edicions és una editorial catalana independent nascuda el 2019.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català de la revista Forn de Calç, la qual inclou historietes realitzades per diversos autors. El seu director és Marc Charles. Avui en dia, l'editorial ha publicat 3 números: el maig de 2021, el febrer de 2022 i el març de 2023, respectivament. El gener de 2024, es va posar a la venda la 2a edició del núm. 3.

El núm. 1 va ser seleccionat per al Premi de Còmic Alternatiu del Festival d'Angulema de 2022. El núm. 2, el va guanyar al Festival de 2023 (notícia a ComiCat, 29 de gener de 2023)


FORN DE CALÇ

Forn de Calç
Diversos autors
Quadern amb grapa
17 x 23 cm
Color
Núm. 1: 76 pàgines, 15 €
Núm. 2: 104 pàgines, 17 €
Núm. 3: 84 pàgines, 17 €






INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL del núm. 1

Forn de Calç és la revista de còmics d’Extinció Edicions. Com l’editorial que l’aixopluga, porta un nom basat en una novel·la de Thomas Bernhard i segueix la direcció que va prendre l’autor austríac, que, com en altres projectes editorials que cultiven els marges, és l’oposada. En aquest cas, els marges són el còmic que es fa a casa nostra, un ecosistema artístic tan ric com desconegut.

Com altres iniciatives amb les quals em sento agermanat, Forn de Calç neix amb la voluntat de ser un aparador del còmic català actual, tan divers com sigui possible, per tal que el lector pugui tastar allò que aquell li pot oferir. Narratives que cridin experts i neòfits i que, sobretot, convidin els darrers a capbussar-s’hi.

Aquesta antologia reivindica la historieta breu davant de la proliferació de la novel·la gràfica i vol donar una oportunitat als creadors per experimentar, crear lliurement i publicar sense grans temps d’espera. L’única guia que hem donat als participants ha estat la línia editorial d’Extinció Edicions, enfocada al surrealisme, el disbarat i l’humor negre. En aquest primer volum trobareu un fil que connecta autors i autores consagrades amb altres de desconegudes. El nostre compromís ha estat produir un artefacte variat, equilibrat i ben manufacturat. Esperem haver-ho aconseguit i que ens en demaneu més.


Forn de Calç núm. 1 (maig de 2021)
Forn de Calç núm. 2 (febrer de 2022)
- Forn de Calç núm. 3 (1a edició: març de 2023. 2a edició: febrer de 2024)






Enllaços:

- Presentació d'Extinció Edicions, al web de l'editorial
- Ressenya de Forn de calç núm. 1, de Llop Segarrenc a ComiCat
- Fitxa de Forn de calç, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa d'Extinció Edicions, a Tebeosfera (en castellà)


Fonts d'informació: els webs d'Extinció Edicions i Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada